Nieuws

Computers van 1 miljoen Chinezen gehackt die nu worden gebruikt om cryptocurrency te minen

In China zijn er op dit moment meer dan een miljoen computers gehackt die nu worden gebruikt om verschillende cryptocurrency te minen. Naar verluidt heeft dit de makers van de malware al meer dan $2.000.000 opgeleverd. 

Verdachten gearresteerd

In de stad Da Lian in China heeft de politie inmiddels 20 verdachten gearresteerd die werkzaam zijn bij een Chinees computerbedrijf die naar verluidt de controle van veel computers hebben gekregen. Deze zouden ze vervolgens inzetten om cryptocurrency binnen te halen, dit volgens het lokale nieuws. Deze hackers hebben via een zelfgemaakte malware een aantal plugins kunnen maken voor o.a. het verbeteren van de browsersnelheid. Ongeveer 5 miljoen Chinezen hebben deze met malware geïnfecteerde plugin gedownload waardoor de hackers over een deel van deze computers de controle hebben kunnen overnemen. Hiernaast hebben ze geadverteerd met malware geïnfecteerden advertenties. Hierdoor hebben zij over een periode van 2 jaar al ruim een miljoen computers kunnen infecteren, waarbij de hackers in totaal 26.000.000 digibyte, decrycoin en siacoin-tokens hebben gemined via die computers.

Kleinere cryptocurrencies

De hackers hebben er specifiek voor gekozen om kleinere cryptocurrencies binnen te halen. De reden hierachter is dat deze coins geen krachtige computers nodig hebben. Hierdoor is niet 100% van de rekenkracht van jou pc nodig en het miningproces hiervan stiller, waardoor het minder snel opvalt dat er op de achtergrond iets gebeurt. Volgens het lokale nieuws hebben de hackers inmiddels een netwerk van ruim 100 agenten gecreëerd om de illegale minesoftware nog verder te kunnen verspreiden, bijvoorbeeld via de populaire internetcafés in het land.