Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Congresleden bezorgd dat SEC innovatie onderdrukt

Het Amerikaanse Congres heeft hun bezorgdheid geuit over een onderzoek van Gensler naar crypto gerelateerde bedrijven dat de industrie op oneerlijke wijze onderdrukt.


Congresleden tegen Gary Gensler

In een tweeledige brief van het Republikeinse congreslid Tom Emmer uit Minnesota, heeft een groepje congresleden de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, verzocht om het toezicht van de toezichthouder op crypto-bedrijven aan te vechten. Daarnaast hebben ze hun bezorgdheid geuit dat het onderzoek de crypto industrie kan onderdrukken.

Zo wordt er gesuggereerd dat de SEC bedrijven verdrinkt in het papierwerk, maar dit zou in strijd zijn met de gestelde doelen en de verplichte jurisdictie van de SEC. Emmer tweette het volgende naar zijn 51.000 volgers:

“Wij hebben talloze tips ontvangen van crypto- en blockchain-bedrijven dat de ‘verzoeken’ van SEC Chair @GaryGensler aan de crypto community geoverbelastend zijn, niet vrijwillig zijn en innovatie onderdrukken.”

De brief werd ondertekend door vier Democraten en drie Republikeinen, die allemaal lid zijn van de tweeledige Congressional Blockchain Caucus. Emmer beweert dat de door Gary Gensler geleide SEC haar onderzoeksbevoegdheden misbruikt en crypto bedrijven overbelast. Het beweert dat de toezichthouder de autoriteiten van de Afdeling Handhaving en de Afdeling Onderzoek heeft gebruikt om crypto- en blockchain-bedrijven op oneerlijke wijze te laten vastlopen op papierwerk.

De wetgevers zijn van mening dat de regelgever deze afdelingen heeft misbruikt. De wetgevers hebben gewezen op de beperkingen in de jurisdictie van de SEC:

“Het lijkt erop dat er een recente trend is geweest om de onderzoeksfuncties van de Enforcement Division in te zetten om informatie te verzamelen van niet-gereguleerde deelnemers aan de crypto- en blockchain-industrie. Dit gebeurt op een manier die tegenstrijdig is met de normen van de Commissie voor het starten van onderzoeken.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto regelgeving in de toekomst

De congresleden zijn van mening dat de SEC de Paperwork Reduction Act (PRA) van 1980 zou kunnen schenden. Deze wet reguleert de hoeveelheid papierwerk die een individuele of particuliere entiteit aan een federaal agentschap moet verstrekken.

Collins Belton, partner bij het advocatenkantoor Brookwoord, prees het werk van Emmer op Twitter. Hij zei dat de verzoeken in de brief de commissie niet in een goed daglicht zetten.

Belton deelde ook dat hij heel blij was dat de problemen van Emmer en de andere congresleden aan het licht waren gekomen. Dit was belangrijk omdat het wettelijk gezien moeilijk was om zijn bezorgdheid over de SEC publiekelijk te uiten.

“Ik heb niet zoveel in het openbaar kunnen bespreken als ik zou willen vanwege bepaalde privileges. Maar met de antwoorden op sommige hiervan, denk ik dat het publiek duidelijk wordt hoe absurd sommige van deze verzoeken zijn geweest.”

Aldus Emmer

Emmer was in het verleden een loyale verdediger van blockchain-technologie en cryptocurrency. Hij introduceerde de Security Clarity Act in juli 202. Deze wet had het doel een duidelijke wettelijke definitie te geven voor digitale munten. Emmer hoopt dat het wetsvoorstel blockchain ondernemers in staat zal stellen hun assets te verdelen zonder angst voor extra lasten wat betreft het niet voldoen aan de vereisten van het wetsvoorstel. Het wetsvoorstel bevindt zich nog in de introductiefase en moet nog door the House of Representatives.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten