SEC, securities and exchange commission
Regulatie

Congreslid Warren Davidson Uit Bezorgdheid Over Acties van SEC-voorzitter Gary Gensler

In een recente discussie over cryptocurrency-regelgeving heeft de Amerikaanse Congreslid ‘Warren Davidson’ zijn bezorgdheid geuit over de handelingen van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Davidson is zelf een lid van het House Financial Services Committee en heeft de dringende behoefte aan transparantie en verantwoording binnen de SEC benadrukt.

Mogelijkheid voor uitvaardigen van dagvaarding

Tijdens een interview met Thinking Crypto, opperde Davidson zelfs de mogelijkheid van het uitvaardigen van een dagvaarding aan Gary Gensler om de nodige documentatie en communicatie met betrekking tot de activiteiten van de SEC te verkrijgen. Hij verklaarde dat het geduld met het leiderschap van Gensler op raakte en dat een dagvaarding wellicht noodzakelijk zou zijn om transparantie en samenwerking te waarborgen.

Davidson was van mening dat de acties van de SEC en het gebrek aan duidelijke regelgeving de groei van de cryptocurrency-industrie hebben belemmerd. Hij wees op fraudegevallen en de noodzaak van structurele veranderingen binnen de SEC als belangrijke zorgen.

De discussie behandelde ook het eerdere standpunt van de SEC ten aanzien van Ethereum, waarbij een toespraak van voormalig SEC-functionaris Bill Hinman door de industrie als richtlijn werd beschouwd. Recentelijk zijn er echter vragen gerezen over de ethiek en transparantie van dat besluit.

Hoop op heroverweging van benadering naar crypto-regulering

Davidson hoopt dat de recente kritiek van de rechtbank op de acties van de SEC in de Ripple vs. SEC-zaak zal leiden tot een heroverweging van de benadering van de SEC ten aanzien van cryptocurrency-regulering. Hij is eveneens van mening dat de huidige praktijk van de SEC om de Howey-test als voornaamste leidraad te hanteren om te bepalen of iets als een effect wordt beschouwd, te vaag is en dat er specifieke wetgeving moet komen voor digitale activa. Davidson benadrukte ook dat het hebben van concrete contracten van cruciaal belang is als de SEC beweert dat iets een investeringscontract is.

Met betrekking tot de digitale valuta van centrale banken (CBDC’s) sprak Davidson zich uit tegen hun implementatie, waarbij hij suggereerde dat ze mogelijk zouden kunnen worden gebruikt als instrumenten voor overheidscontrole en dwang. Hij onderstreepte het belang van gezond en stabiel geld en uitte zijn twijfels over de noodzaak van een Amerikaanse CBDC.

Regulatie nieuws

Oprichter cryptobeurs bekent schuld voor illegale transport van $700 miljoen
Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%