Bitcoin

Coronavirus lockdown stimuleert Bitcoin handel in Rusland

De pandemie lijkt één van de drijfveren te zijn achter het goede koersverloop van de Bitcoin en de sterke stijging van het Bitcoin handelsvolume in Rusland.


Boost in registraties van Russische gebruikers

Op 4 juni onthulde een nieuwe studie, uitgevoerd door een aantal in Rusland gevestigde crypto-exchanges, sinds maart een aanzienlijke stijging van de handel in Bitcoins in Rusland, te midden van de COVID-19-lockdown.

Zoals RBC meldt, wezen vertegenwoordigers van de Russische kantoren van de wereldwijde exchanges zoals Binance, Garantex en EXMO op de groei van het aantal gebruikers in Rusland. Dit aantal staat in verhouding tot de stijging van de handelsvolumes van maart tot juni.

Gleb Kostarev, hoofd van het vertegenwoordigingskantoor van Binance in Rusland, legde uit dat het aantal registraties op hun platform in april 2020 twee keer zo hoog was als in december 2019. Hij zei het volgende:

“De populariteit van handel in futures onder de Russen groeit. In april en mei zijn de handelsvolumes twee keer zo hoog als in maart en vijf keer in januari.”

Aan de andere kant verduidelijkte Sergey Mendelev, oprichter van Garantex, dat de toename van de activiteit op cryptocurrency-exchanges “niet wordt geassocieerd met die mensen die geld opnemen uit deposito’s of betalingen ontvangen uit het budget.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Pandemie zou sterke stijging kunnen verklaren

Een analist genaamd Fedor Anaschenkov, is van mening dat zelfisolatie één van de drijfveren was die tot grotere handelsvolumes heeft geleid.

De EXMO crypto-exchange gaf enkele cijfers om de sterke stijging van de BTC-handelsvolumes te verklaren. Hun CEO, Sergey Zhdanov, verklaarde dat hun site-activiteit met ongeveer 15-20% groeide. Dat komt neer op een toename van 12% bij Russische gebruikers. Deze cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode van maart tot mei 2019. Ook de peer-to-peer exchange LocalBitcoins is immens populair in Rusland.

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC