Ethereum Nieuws

Correlatie tussen Bitcoin en Ethereum op laagste punt sinds 2021

Bitcoin en Ethereum bewogen voor het grootste deel van 2022 synchroon. Dit jaar lijkt die bijzondere relatie tussen de twee grootste munten van de markt echter te veranderen, wat mogelijk wijst op een wisseling van de wacht in de markt.

Op maandag bereikte de 30-daagse correlatie tussen de twee assets de 77 procent, wat het laagste niveau sinds 2021 markeert.

De ontkoppeling

In het verleden slaagde Ethereum er vaker in om te ontkoppelen van Bitcoin. Meestal duurde die periodes echter niet heel lang. Pulkit Goyal, de vicepresident van de handelsafdeling van OrBit Markets, gelooft dat deze ontkoppeling er weleens eentje voor de lange termijn kan zijn.

“Wat we zien kan weleens het begin van de wisseling van de wacht zijn. De overstap van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake zorgde ervoor dat de onderliggende vraag en aanbod van de twee tokens steeds verder uit elkaar komt te liggen”, aldus Goyal.

“Bitcoin zal zijn status als het ‘digitale goud’ of een ‘gevestigd aandeel’ bevestigen, terwijl Ethereum gezien zal worden als een groeiaandeel of een opkomende markt”, zo gaat de analist verder.

Hoe en waarom Goyal dat precies op die manier ziet is niet helemaal duidelijk. Wat de analist hier vooral lijkt te zeggen is dat Bitcoin reeds een gevestigde naam is en dat Ethereum zich de komende periode moet bewijzen als een toegevoegde waarde voor de wereld.

Bitcoin is een macro-asset

Kaiko deelt in de meest recente editie van zijn wekelijkse nieuwsbrief een meer duidelijke uitleg voor dit fenomeen. Bitcoin is volgens Kaiko een macro-asset, terwijl Ethereum zich nog niet zo kan noemen. Investeerders houden op grote schaal rekening met Bitcoin en passen de digitale munt voorzichtig in hun macro-analyses in.

Tijdens de bankencrisis ging het bijvoorbeeld over Bitcoin als een veilig haven in tijden van economische rampspoed, maar Ethereum kwam in die zin nog niet voorbij. Binnen de Ethereum-gemeenschap zal men er wel op die manier over denken, maar in de financiële wereld neemt vrijwel niemand dat nog serieus.

Wat dat betreft heeft Ethereum echt nog stappen te zetten voordat het zich op dit niveau kan meten met Bitcoin. Wellicht dat de overstap naar Proof-of-Stake daarbij kan helpen, omdat het nu in theorie voor iedereen mogelijk is om een interessant rendement op hun Ethers te pakken door deze te staken.

In die zin gedraagt Ethereum zich een beetje als een soort obligatie, waarop je een zeker rendement kunt verdienen. Iets wat met Bitcoin niet mogelijk is. Dat maakt beide assets op dit moment significant anders.

Ethereum nieuws

Jack Dorsey claimt dat Ethereum een effect is
Ethereum herpakt zich maar neerwaartse trend blijft intact
Aantal Ethereum bij de beurzen op laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen