Newsbit

DeFi Netwerk

Cosmos komt met oplossing communicatie cross-chain DeFi

DeFi Netwerk

Cosmos, dat zichzelf beschrijft als het ‘internet van blockchains’, heeft zijn Inter-Blockchain Communication (IBC)-standaard gelanceerd. Hiermee wordt het mogelijk om eenvoudig cryptocurrencies over te dragen tussen onafhankelijke blockchains.


Zowel reguliere tokens als NFT’s kunnen worden overgedragen

Dit blijkt uit een Tweet van het bedrijf. Iedere IRC-compatibele blockchain kan hierdoor vanaf vandaag tokenoverdrachten tussen elkaar mogelijk maken. Naar verluidt is het team ongeveer vijf jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe feature.

Over een periode van twee weken moet een Cosmos-voorstel ten minste 512 ATOM-tokens beveiligen die ter ondersteuning zijn gestort om te kunnen stemmen. Het aantal tokens dat een individu of groep zal gaan bezitten, zal de hoeveelheid invloed dat hun stem zal hebben op de uitkomst van een voorstel gaan bepalen.

Volgens Cosmos maakt de nieuwe feature het mogelijk om zowel reguliere tokens als NFT’s tussen twee blockchains over te dragen. Hierdoor wordt het voor onder andere crypto exchanges makkelijker gemaakt om de verkoop van NFT’s mogelijk te maken.


De Gravity DEX

Het bedrijf zal zich nu gaan focussen op de ondersteuning van hun cross-blockchain functionaliteit op meerdere blockchains. Des te meer blockchains gebruik kunnen maken van de feature, hoe meer nut hij ook heeft. In eerste instantie gaat het bedrijf een gedecentraliseerde exchange lanceren, waarmee de eerste stap wordt gezet. Deze exchange, genaamd ‘Gravity DEX’, ontving de volgende aankondiging:

“De Gravity DEX zal als een marktplaats voor het verhandelen van tokens van elke aangesloten blockchain gaan fungeren, inclusief tokens van IBC-enabled blockchains, wrapped ETH- en ERC20-tokens, wrapped BTC-tokens en van toekomstige netwerken die IBC implementeren.”

Cosmos

Met IBC wordt nu een nieuwe standaard aangeboden die het mogelijk maakt om op een veilige manier gegevens uit te wisselen tussen twee onafhankelijke blockchains. Hiernaast maakt IBC het ook mogelijk om sidechains in te zetten, waardoor schaalvergroting mogelijk wordt.

Deze standaard is onderdeel van een bredere Cosmos-ecosysteemupgrade dat de naam Stargate gekregen heeft. Deze upgrade omvatte onder andere ook nieuwe knooppunten, die circa 200 keer sneller kunnen synchroniseren dan de huidige knooppunten.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top