Bitcoin Nieuws, Nieuws

Craig Wright betwist gerechtelijk bevel dat hij 500k Bitcoins moet betalen

Craig Wright, de door zichzelf benoemde maker van de Bitcoin, betwist een gerechtelijk bevel dat hij 500 duizend Bitcoins moet betalen.


Vraag voor uitstel

Op 30 augustus diende de advocaat van Wright een document in bij de rechtbank van Florida. Hierin vraagt de advocaat om een verlenging van de termijn van 14 dagen om een motie in te dienen tegen het bevel van 27 augustus.

In het document verklaart de advocaat dat Wright niet eens is dat het magistraat de bevoegdheid heeft om de order in te voeren. Daarbij voegde hij toe dat het advocatenteam van Wright nog 14 dagen nodig heeft om de rechtsgeldigheid van de order te onderzoeken.

Oorspronkelijk zou de uitspraak voor 10 september betwist moeten worden door het team van Wright, maar zijn team wil het nu uitstellen naar 24 september. Als excuus voor het uitstel noemde het juridische team van Wright een grote orkaan genaamd Dorian:

“Midden- en Zuid-Florida worden momenteel bedreigd door een grote orkaan. Orkaan Dorian zal naar verwachting begin volgende week in Florida aan land komen en de raadsman van Dr. Wright heeft veel tijd besteed aan de voorbereiding op de orkaan, die hun vermogen om aan deze kwestie te werken heeft beperkt. “

De advocaat geeft aan dat hij verwacht dat het uitstel goed gekeurd wordt.


Wright heeft helemaal geen 500 duizend Bitcoins

Peter McCormach, een bekende cryptocurrency podcaster, die al eerder door Wright werd aangeklaagd omdat hij hem beschuldigde van fraude en valse claims, twijfelt aan Wrights vermogen om de 500 duizend Bitcoins te betalen. In een tweet vertelt de podcaster dat hij wed dat Wright helemaal geen toegang heeft tot zo’n enorme hoeveelheid Bitcoins.

Dit is de zoveelste wending die de rechtszaak tussen David Kleinman en Craig Wright loopt. Volgens Kleiman stal Wright honderdduizenden Bitcoins, ter waarde van meer dan $5 miljard dollar.

Wright vertelde na de uitspraak dat hij 500 duizend Bitcoins moet betalen, dat de uitbetaling enorme volatiliteit kan brengen naar de cryptomarkt. Dit omdat Kleiman waarschijnlijk een groot deel van zijn BTC tokens zal verkopen om de vermogensbelasting te betalen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin