Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto-adoptie in Venezuela flink toegenomen na sluiten banken

Het handelen in Bitcoin (BTC) in Venezuela is significant gestegen nadat diverse banken zijn gesloten in een landelijke quarantaine. Het land is in de ban van het coronavirus en probeert de verspreiding ervan te bestrijden.


Landelijke quarantaine

De Venezolaanse president, Nicolas Maduro, heeft op 17 maart 2020 een landelijke quarantaine ingesteld om de verspreiding van het COVID-19 virus te vertragen. Alhoewel er in het land slechts 33 gevallen van het Coronavirus zijn bevestigd, wil het land een snelle toename van infecties voorkomen. Hierdoor kan het gezondheidssysteem in het land namelijk snel worden overspoeld.


Onbepaalde tijd

Het nationale banksysteem in Venezuela is voor een nog onbepaalde tijd stopgezet. Deze zet was door het lage aantal besmette mensen in het land nog redelijk onverwacht. Dit heeft er echter wel toe geleid dat de Peer-to-Peer (P2P)-handel in cryptocurrency zoals BTC is toegenomen. In een periode van slechts een aantal dagen, was het verhandelde volume in het land even hoog als dat het normaliter in 3 weken zou zijn, met meer dan $3.4 miljoen bolivars die ingewisseld zijn voor Bitcoins.

Hierdoor wordt de acceptatie van cryptocurrency op het Zuid-Amerikaanse continent in één klap enorm geboost.


Petro

Door de dreiging van COVID-19, lijkt het erop dat de adoptie van de door olie gesteunde cryptocurrency, de Petro, gedeeltelijk wordt geforceerd, nu meerdere banken in het land tijdelijk zijn gesloten. Toch lijken de Venezolanen niet te wachten op de Petro. Zo zouden veel Venezolanen de cryptocurrency voor slechts de helft van zijn $60 ‘vaste waarde’ te verhandelen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten