Nieuws, Trending

Crypto-adoptie verhogen: Litecoin (LTC) stichting wil UFC-gevecht sponsoren


De stichting achter Litecoin (LTC) is van plan om een wedstrijd van de Ultimate Fighting Championship (UFC) mixed martial arts te sponsoren. Hiermee willen ze de cryptocurrency adoptie (verder) verhogen.


Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) is in 2011 opgericht door de destijds Engineering Directeur van Coinbase. De digitale munt heeft een beperkt aanbod van 84.000.000 munten. Litecoin is volledig decentraal; de munt wordt niet op een centrale plaats beheerd.


Zwaargewicht

Litecoin is de officiële cryptocurrency partner van het UFC zwaargewicht titelgevecht geworden. Dit gevecht gaat tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson en gaat 29 december 2018 nog plaatsvinden. Om de adoptie van cryptocurrency te vergroten is Litecoin (LTC) van plan om dit gevecht als sponsor bij te wonen. Volgens hen komt de technologie achter cryptocurrency dichter bij de mainstream op deze manier.


Sportmarkt

De wereldwijde sportmarkt had afgelopen jaar een waarde van zo’n $555 miljard (€486 miljard). Noord-Amerika bracht als regio het meeste geld ‘binnen’ met een marktaandeel van ongeveer 35%. Steeds meer nieuwe sponsoren treden tot deze markt toe, zo breidt ook cryptocurrency langzamerhand uit naar dit type evenementen.