Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: De Bitcoin bullmarkt is pas net begonnen

Als we de populaire macro-econoom Alex Krüger mogen geloven, dan hebben we de volledige impact van de Spot Bitcoin ETFs nog niet gezien. De Bitcoin koers is sinds de lancering van de felbegeerde beleggingsproducten als een raket gestegen en we lopen nu tegen wat weerstand aan, maar volgens Krüger is dat van tijdelijke aard.

In een interview met de 1000x Podcast legt Krüger uit hoe ETF’s werken en waarom hij denkt dat het feest voor Bitcoin nog lang niet voorbij is.

Bitcoin bullmarkt pas net begonnen?

In het interview geeft Krüger aan dat, naar zijn mening, de bullmarkt voor Bitcoin net is begonnen. Hij benadrukt dat de huidige zwakte in de Bitcoin koers geen reden tot zorg is. Hoewel hij niet precies kan voorspellen waar deze bullmarkt ons zal brengen, spreekt hij met vertrouwen over de positieve vooruitzichten voor de komende maanden.

Krüger licht toe dat de institutionele acceptatie van Bitcoin nog in de beginfase is. Volgens schattingen is maximaal 20% van de institutionele verkoopapparatuur momenteel actief. Hij verwacht dat dit percentage zal toenemen en dat de institutionele betrokkenheid tegen het einde van het jaar volledig operationeel zal zijn.

Dit verwijst naar het feit dat veel beleggingsplatformen Bitcoin ETFs nog niet hebben opgenomen in hun aanbod. Krüger suggereert dat deze platforms mogelijk afwachtend zijn en de situatie observeren voordat ze besluiten hun klanten bloot te stellen aan Spot Bitcoin ETFs. Echter, gezien de significante koersstijgingen van Bitcoin, verwacht hij dat ook zij uiteindelijk zullen overgaan tot actie.

Bitcoin ETF’s: Een nieuwe fase van institutionele acceptatie

Krüger licht toe dat de markt voor Exchange-Traded Funds (ETF’s) een divers landschap van kopers omvat, waaronder retailbeleggers, discountplatforms, institutionele beleggers en vermogensbeheerders. Hij benadrukt dat vermogensbeheerders verder opgedeeld kunnen worden in verschillende categorieën. Aan de ene kant hebben we de grote namen zoals Merrill Lynch, UBS en Morgan Stanley, en aan de andere kant onafhankelijke vermogensbeheerders en niet-onafhankelijke partijen zoals Edward Jones en Wells Fargo.

Krüger wijst op een uitdaging bij de laatstgenoemde groep, de niet-onafhankelijke vermogensbeheerders: ze zijn vaak traag in het adopteren en promoten van nieuwe financiële producten. Deze traagheid komt voort uit hun behoefte om een bewezen trackrecord te zien, een bepaalde hoeveelheid beheerd vermogen en het tijdsbestek dat nodig is om de nodige goedkeuringen te verkrijgen.

Recentelijk is er echter een positieve ontwikkeling waargenomen, waarbij kopstukken als Merrill Lynch en UBS hebben aangekondigd Bitcoin ETF’s aan hun klanten te gaan aanbieden. Deze stap duidt op het begin van een bredere acceptatie en integratie van Bitcoin ETF’s binnen de institutionele sector.

Krüger benadrukt dat dit slechts het begin is en dat de institutionele acceptatie nog lang niet op volle kracht draait. Hieruit concludeert hij dat er nog aanzienlijk potentieel is voor groei en acceptatie van Spot Bitcoin ETF’s.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging