Dogecoin, doge
Dogecoin

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden

In de afgelopen week daalde de koers van Dogecoin (DOGE) met 4,3%, een opmerkelijke beweging aangezien veel andere cryptomunten juist winst wisten te boeken. Desondanks verwachten verschillende crypto-analisten dat deze memecoin binnenkort een aanzienlijke stijging kan doormaken.

Op 1 april bereikte de Dogecoin (DOGE) koers nog een hoogtepunt van $0,22, maar sindsdien is de koers gedaald naar de huidige waarde van $0,157 — een afname van bijna 29% in amper twee maanden tijd. Hoewel de munt nog aanzienlijk lager staat dan zijn recordhoogte van $0,73, bereikt in mei 2021, dient het huidige niveau van $0,15 als een robuust steunpunt. Volgens experts, die positief blijven over de toekomstige kansen van Dogecoin, kan dit steunpunt de grondslag vormen voor een aanstaande rally.

Kan Dogecoin naar 1 dollar stijgen?

Crypto-analist Olivier D heeft een opvallend patroon in de koers van Dogecoin herkend. Door de Chaikin Money Flow (CMF) en de Relative Strength Index (RSI) indicatoren te analyseren, voorspelt hij een aanzienlijke koersstijging voor DOGE. Olivier merkt op dat de koers van Dogecoin historisch gezien een cyclisch patroon vertoont. In het verleden heeft de populaire memecoin twee van deze cycli doorlopen, resulterend in nieuwe recordhoogtes in 2018 en 2021.

Momenteel staat de koers op de ondergrens van de trendlijn, wat erop wijst dat er mogelijk een nieuwe cyclus van recordhoogtes aanbreekt. Als deze trend zich voortzet, zou de prijs van Dogecoin in de komende maanden kunnen stijgen tot boven de $1, wat een stijging van meer dan 500% ten opzichte van de huidige koers zou inhouden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken