Ethereum
Bitcoin, Ethereum

Crypto analist: Nog geen bodem voor Bitcoin en Ethereum

In het domein van marktanalyses onderscheidt analist Bluntz zich als een belangrijke autoriteit. Hij past de Elliott Wave-theorie toe om inzicht te krijgen in de recente prijsbewegingen van Bitcoin en Ethereum. Zijn meest recente analyses wijzen erop dat we wellicht nog niet het laagste punt hebben bereikt voor zowel Bitcoin als Ethereum.

Elliott Wave-Theorie Voorspelt Nog Geen Bodem voor BTC en ETH

Analist Bluntz, die zijn expertise deelt met een indrukwekkend aantal van 224.500 volgers op het sociale mediaplatform X, geeft aan dat Bitcoin en Ethereum, de twee meest waardevolle cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, wellicht hun bodem nog niet hebben bereikt.

“Naar mijn mening vertegenwoordigt de recente opwaartse trend niet noodzakelijkerwijs het laagste punt voor BTC en ETH,” stelt Bluntz. “Ik geloof dat er nog een aanvullende neerwaartse beweging moet komen om de vijfde golf, aangeduid als ‘C’, voor zowel BTC als ETH af te ronden, alvorens we kunnen spreken van een definitieve bodem.”

Bluntz baseert zijn inzichten op de Elliott Wave-theorie, een geavanceerd instrument voor technische analyse. Uit zijn Ethereum-grafiek blijkt dat de cryptomunt mogelijk bezig is met het voltooien van een vijfgolfspatroon, genummerd als 1, 2, 3, 4, 5, met een streefprijs van $1.450.

Wat verder opvalt in Bluntz’s grafiek is dat dit vijfgolfspatroon ingebed is in een groter driegolfspatroon, aangeduid met de letters A, B, en C, dat ook een dalende trend laat zien.

ether koers
Bron: Rekt Capital/X

“De geldigheid van deze bearish hypothese komt te vervallen als Ethereum de prijs van $1.804 overschrijdt, of als Bitcoin boven de $28.770 uitstijgt,” legt Bluntz uit. “Dat zou namelijk impliceren dat de vierde golf niet overlapt met de eerste, wat tegen de regels van de Elliott Wave-theorie ingaat.”

Vertaald naar alledaagse termen betekent dit dat als Ethereum’s prijs boven de $1.804 of Bitcoin’s prijs boven de $28.770 klimt, de huidige correctie niet hetzelfde golfpatroon volgt als de oorspronkelijke stijging. Dit kan duiden op een sterker bullish momentum dan eerder aangenomen, wat het vertrouwen van investeerders in deze cryptovaluta zou kunnen versterken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december