bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $149.000 eind 2024

Bitcoin (BTC) bevond zich enige tijd in een consolidatiefase, waarbij de digitale munt meerdere weken rond het prijsniveau van $62.000 schommelde. Inmiddels is de markt weer tot leven gekomen en heeft BTC zelfs kortstondig boven de $70.000 gestaan.

Dit lijkt echter niet het einde van de stijging te zijn. Volgens historische data en de Stochastic Momentum Index (SMI) Ergodic Indicator bevindt Bitcoin zich precies op het verwachte punt in de huidige bull cycle, met aanzienlijk groeipotentieel.

Bitcoin prijsvoorspelling op basis van de SMI Ergodic Indicator

De SMI Ergodic Indicator is een technische indicator die in de financiële markten wordt gebruikt om trends en momentum in prijsbewegingen van activa te identificeren. Het helpt handelaren inzicht te krijgen in overkochte en oververkochte omstandigheden.

De analist Crypto Con verwacht op basis van deze data dat de piek van deze cyclus tussen januari en februari 2025 zal liggen. Daarbij voorspelt hij dat we in december 2024 de top van de markt zullen bereiken. Voor het einde van 2024 voorspelt Crypto Con dat Bitcoin een prijs van $149.000 zal bereiken, wat een stijging van ongeveer 120% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Daarnaast ziet de analist het recente herstel van een marktcorrectie als een gezonde ontwikkeling. Volgens hem biedt dit een solide basis voor een verdere stijging van de BTC koers.

Bitcoin koers snel naar $90.000?

Een andere crypto-analist is ook positief over de koers van BTC. Volgens analist Kevin Svenson kunnen we op de korte termijn al een stijging naar $90.000 verwachten. Na deze piek voorziet Svenson een correctie, gevolgd door een hernieuwde stijging naar $100.000 of meer.

Hij baseert zijn voorspellingen op de parabolische curve, waarbij Bitcoin zich nu in de vierde fase bevindt. Zelfs als de $90.000 niet wordt bereikt, blijft Svenson positief over de lange termijn vooruitzichten.

Svenson benadrukt dat een tussentijdse correctie geen einde van de cyclus betekent, maar juist een gezonde fase van prijsstabilisatie en her-accumulatie. Deze periode zal nieuwe investeerders aantrekken en de basis leggen voor verdere groei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken