Bitcoin, BTC
Bitcoin

Crypto analist voorspelt: Bitcoin prijs van $180.000 in 2025

De Bitcoin (BTC) koers heeft in de laatste week een indrukwekkende rally doorgemaakt, met een stijging van meer dan 17% tot een waarde van bijna $50.000. Volgens de bekende crypto-analist Pentoshi zou Bitcoin in de komende maanden aanzienlijke groei kunnen doormaken. Pentoshi verwacht zelfs dat BTC een prijs van $180.000 zou kunnen bereiken in 2025.

Bitcoin Spot ETF’s pakken goed uit

De introductie van de eerste Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markten lijkt een positieve impact te hebben gehad op de Bitcoin koers. Na de lancering van deze fondsen op 11 januari, ondervond Bitcoin een korte correctieperiode, waarbij de prijs daalde naar bijna $38.000. Echter, vanaf dat moment heeft Bitcoin een opwaartse trend ingezet, met een waardestijging van bijna 30%.

Crypto analist verwacht prijsstijging van 280%

Analist Pentoshi voorspelt dat de koers van Bitcoin (BTC) in de komende 22 maanden met ongeveer 280% kan toenemen, wat zou resulteren in een prijs van $180.000. Deze optimistische voorspelling is gebaseerd op de robuuste fundamenten van het Bitcoin-netwerk en de recente ontwikkelingen daarbinnen.

Een sleutelfactor die bijdraagt aan deze verwachte groei is de introductie van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs), die institutionele beleggers de mogelijkheid bieden om eenvoudiger te investeren in de cryptomarkt. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een significante instroom van kapitaal in Bitcoin en andere cryptocurrencies, aangezien miljarden dollars van institutionele investeerders nu hun weg vinden naar deze markt.

Bitcoin prijs van $250.000 is realistisch

De analist is van mening dat Bitcoin (BTC) in de toekomst een totale marktwaarde kan bereiken van maar liefst $5 triljoen. Ter illustratie, de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin staat op $940 miljard. Een stijging van de koers naar $180.000 zou resulteren in een marktwaarde van ongeveer $3,5 triljoen. Om een marktkapitalisatie van $5 triljoen te bereiken, zou de prijs van Bitcoin moeten stijgen tot ongeveer $250.000 per munt.

Een essentiële factor die bijdraagt aan de potentieel hogere waardering van Bitcoin is het gelimiteerde aanbod. Bitcoin heeft een vastgesteld maximaal aanbod van 21 miljoen munten. Dit schaarse aanbod, gecombineerd met de toenemende belangstelling van institutionele beleggers, kan een significante prijsstijging teweegbrengen. Het beperkte aantal beschikbare munten betekent dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk zal stijgen naarmate de vraag toeneemt, vooral omdat er niet meer dan 21 miljoen tokens geproduceerd zullen worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high