Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Crypto-analist voorspelt: Dogecoin koers kan naar $1 stijgen

De bekende crypto handelaar Kaleo heeft onlangs via het socialmediaplatform X een optimistische prijsvoorspelling voor Dogecoin (DOGE) gedeeld. Hij speculeert dat deze populaire memecoin de grens van $1 kan overschrijden, wat een aanzienlijke stijging zou betekenen vanaf de huidige koers van $0,17.

Momenteel is Dogecoin al onderdeel van een indrukwekkende rally, met een koersstijging van bijna 110% in slechts twee weken tijd. Deze stijging is deels te danken aan het aanhoudend positieve sentiment binnen de cryptomarkt, wat niet alleen de waarde van Bitcoin (BTC) maar ook die van verschillende memecoins heeft doen toenemen. Vergelijkbare digitale valuta zoals Shiba Inu (SHIB) en Pepecoin (PEPE) hebben ook aanzienlijke winsten geboekt in deze periode.

De verwachte koersstijging van Dogecoin: Een analyse van de correlatie met Bitcoin

Historisch gezien vertoont Dogecoin (DOGE) een opvallend patroon dat sterk overeenkomt met de koersontwikkeling van Bitcoin (BTC). Volgens data van IntoTheBlock is er een correlatiecoëfficiënt van 0,95 tussen de prijsbewegingen van DOGE en BTC, wat duidt op een zeer sterke onderlinge samenhang. Dit houdt in dat een koersstijging van Bitcoin vaak gepaard gaat met een soortgelijke beweging in de prijs van Dogecoin.

Met de recente opmerkelijke stijging van Bitcoin, die in de afgelopen 30 dagen met bijna 54% is gestegen en nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, anticiperen beleggers op een vergelijkbaar bullish traject voor Dogecoin.

Crypto-analist Kaleo voorspelt, mede gebaseerd op de historische correlatie tussen BTC en DOGE, dat Dogecoin eveneens zijn vorige hoogterecords zal doorbreken. Een potentiële stijging naar $1 zou voor Dogecoin een groei betekenen van bijna 490% ten opzichte van de huidige koers, wat wijst op een aanzienlijk optimisme binnen de cryptogemeenschap over de toekomstige prestaties van deze memecoin.

Dogecoin naar 1 dollar?

Ook crypto analist, Ali Martinez, deelde op X zijn prijsverwachting voor DOGE. De analist verwacht dat de memecoin rond halverwege april van dit jaar rond de $1 waard zal zijn. Volgens Martinez vertoont de altcoin vergelijkbare prijs actie als in voorgaande crypto cycli. Als geschiedenis zich herhaald kan de munt zelfs boven de $2 uitkomen in de zomer van dit jaar.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Dogecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP