Ethereum
Ethereum

Crypto analisten: Ethereum koers kan naar $5000 stijgen na Dencun Upgrade

De onlangs gelanceerde Dencun-upgrade, bekend als EP-4844, op het Ethereum (ETH) netwerk op woensdag heeft veel aandacht getrokken. Deze update belooft de transactiekosten op het populaire altcoin-netwerk aanzienlijk te verlagen, vooral voor layer-2 protocollen.

Verwacht wordt dat deze verlaging van de kosten het gebruik van het project zal stimuleren, wat een gunstig effect kan hebben op de koers van ETH. Analisten voorspellen dat de Dencun-upgrade de Ethereum-prijs in de komende weken kan ondersteunen om boven de $5.000 uit te komen.

Ethereum koers naar $5000?

Ethereum ondervindt momenteel moeite om boven de psychologisch belangrijke grens van $4.000 te blijven, ondanks meerdere pogingen in de afgelopen week om deze te overschrijden. Telkens is de koers weer onder deze drempel gezakt. Martinez is echter van mening dat de lancering van de Dencun-upgrade potentieel een positieve wending kan geven aan deze situatie.

Via het socialemediaplatform X heeft Martinez zijn voorspelling gedeeld dat de koers van ETH zou kunnen oplopen tot $5.000. Hij baseert zich op on-chain gegevens die laten zien dat zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) aanzienlijke instromen van kapitaal hebben ontvangen, met respectievelijk een influx van $75 miljard.

Deze aanzienlijke toestroom, waarvan een groot deel van institutionele investeerders afkomstig is, wordt door Martinez gezien als een belangrijke drijfveer voor een toekomstige prijsstijging van de munt.

Hoop op komst Ethereum ETF

Veel beleggers koesteren de hoop op de lancering van een Ethereum Exchange Traded Fund (ETF), waarvoor verschillende financiële instellingen inmiddels aanvragen hebben ingediend.

Bloomberg ETF-analisten schatten de kans op de goedkeuring van een dergelijk fonds voor ETH op 30%. Deze verwachting draagt bij aan de positieve stemming rond Ethereum en kan de koers helpen stijgen, mogelijk zelfs tot een nieuw recordhoogte voor de altcoin.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten