Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Crypto analisten zien parallellen met maart 2020: Komt er een prijsstijging aan?

Analisten uit zowel de crypto wereld als de traditionele financiële wereld zien parallellen tussen de huidige markt en die van maart 2020. We weten natuurlijk allemaal wat er in maart 2020 gebeurde: de grote COVID-19 crash.

De grote vraag is of de recente daling van Bitcoin en de rest van de markt de start van een grotere crash zijn of dat we vanaf hier aan het herstel beginnen. Het herstel dat in 2020 uiteindelijk in de grote bull markt resulteerde die ons tot een all-time high van 69.000 dollar bracht.

Grote crypto-influencers zijn bullish

Podcaster en auteur van The Pomp Letter Anthony Pompliano is nog altijd bullish over Bitcoin. De populaire influencer Twitterde op 18 mei dat Bitcoin sinds 1 maart 2020 een rendement van 340 procent heeft opgeleverd. Op dat moment was de Bitcoin koers ongeveer 8.545. Later in maart viel Bitcoin stevig naar beneden als gevolg van de start van de wereldwijde COVID-19 lockdowns.

Naast Anthony Pompliano is ook Raoul Pal van Real Vision optimistisch over de huidige markt. Volgens hem heeft Bitcoin een patroon op de grafiek getekend dat veel eigenschappen deelt met die van de maart 2020 crash. In de aflevering van 13 mei van Adventures in Crypto legt Pal uit dat we nu in een koersregio zitten die kan leiden tot een nieuwe stijging van de Bitcoin koers.

Traditionele markten verliezen 7,6 biljoen dollar aan waarde

De meest recente daling van de markten heeft in de traditionele financiële wereld voor een opgeteld verlies van 7,6 biljoen dollar geleid. Dat is een verlies dat vele malen groter is dan de totale market cap van Bitcoin en zelfs de volledige cryptomarkt. Het totale verlies, niet gecorrigeerd voor inflatie, is zelfs groter dan dat van de beroemde dot-com bubbel en de catastrofe van maart 2020.

Als gevolg van de dalingen nam ook de angst in de cryptomarkt toe en daalde de Crypto Fear and Greed Index naar een score van 8/100 op 17 mei. Wat het laagste punt is voor deze meter sinds maart 2020. De markten hebben het over de gehele linie zwaar, maar vaak draaien de koersen juist om op het moment dat het sentiment de bodem bereikt. Dan zijn er immers weinig mensen over die nog kunnen verkopen.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten