Ethereum logo, Ether
Ethereum

Crypto analyse: Ethereum staat op de rand van doorbraak naar $4000

Na het bereiken van zijn all-time high van $69.300, kende de cryptomarkt gisteren een forse terugval, met een algemene marktdaling, inclusief Ethereum, die in slechts enkele uren tijd meer dan 10 procent bedroeg.

Vandaag zien we echter een indrukwekkend herstel, met Ethereum in de voorhoede. Op dit moment schommelt de koers rond de $3.900, een hoogte die sinds 2021 niet meer waargenomen is.

Het is niet alleen de Ether prijs die een opwaartse beweging vertoont; ook het handelsvolume ziet een opmerkelijke toename. Deze ontwikkeling onderstreept een onmiskenbare toename in interesse voor Ethereum. Betekent dit dat Ethereum spoedig de psychologische grens van $4.000 gaat doorbreken?

Waarom stijgt de Ethereum koers?

Een belangrijke factor achter de sterke positie van Ethereum is de verminderde beschikbaarheid van ETH op beurzen.

Steeds meer Ethereum wordt van handelsplatformen gehaald en overgebracht naar langetermijnwallets. Dit duidt erop dat investeerders ervoor kiezen hun Ethereum tokens niet te verkopen, maar ze juist vast te houden voor de lange termijn.

Dit fenomeen leidt tot een vermindering van het aanbod op de markt, terwijl de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt. Dit resulteert in een koersstijging, aangedreven door het basisprincipe van vraag en aanbod: als de vraag het krappe aanbod overstijgt, neemt de prijs toe.

Verder draagt de massale aankoop van Ethereum tokens door grote investeerders bij aan deze prijsstijging. Deze investeringen verhogen de vraag aanzienlijk tegenover een ongewijzigd of zelfs afnemend aanbod, wat een extra impuls geeft aan de opwaartse prijstrend van Ethereum.

Wat kunnen we van Ethereum verwachten?

De kans is aanzienlijk dat, indien het sentiment in de cryptowereld positief blijft, Ethereum binnenkort het cruciale niveau van $4.000 gaat testen. Wanneer Ether dit niveau doorbreekt, kan de koers snel verder stijgen richting zijn all-time high van $4.890.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten