celsius
Blockchain

Crypto bedrijf Celsius vraagt faillissement aan

Op 13 juli bevestigde het Amerikaanse leenplatform Celsius dat het een Hoofdstuk 11 faillissementsprocedure is gestart in New York.

Met deze aanvraag lijkt het doek gevallen voor het geplaagde leenplatform, maar Celsius zelf geeft aan hoop te houden op een doorstart. In het verleden hebben onder andere American Airlines, Delta, General Motors, Hertz en Marvel onder de Hoofdstuk 11 procedure een succesvolle doorstart gemaakt.

Mt Gox 2.0 scenario dreigt

Danny Talwar, hoofd belastingzaken bij Koinly, deelt met Cointelegraph dat deze procedure betekent dat klanten van Celsius “in de nabije toekomst” naar hun fondsen kunnen fluiten. “Dit kan een Mt Gox 2.0 scenario opleveren, waarbij klanten van Celsius nog lang op een oplossing moeten wachten”, aldus Talwar. Voor de mensen die dat niet weten, Mt Gox is van 2010 tot de ineenstorting in 2014 de grootste Bitcoin beurs ter wereld geweest.

Met de val van Mt Gox verloren klanten in totaal 850.000 Bitcoin. Tot op de dag van vandaag wachten klanten van de gevallen beurs nog altijd op hun Bitcoin. In een statement van 13 juli geeft Celsius aan de 167 miljoen dollar aan cash die ze nog bezitten te willen gebruiken om bepaalde onderdelen van het bedrijf in functie te laten. Alles bij elkaar lijkt het extreem twijfelachtig of klanten hun tegoeden ooit nog terug zullen zien.

“Juiste beslissing voor de gemeenschap en het bedrijf”

Celsius oprichter en CEO Alex Mashinsky geeft aan dat het starten van de Hoofdstuk 11 procedure “de juiste beslissing voor de gemeenschap en het bedrijf” is. “We hebben een goed en ervaren team dat Celsius door dit proces zal leiden. Ik heb er vertrouwen in dat we dit moment in de toekomst zullen beschouwen als een kantelpunt waarop we de toekomst van het bedrijf hebben verstevigd”, aldus Mashinsky over de faillissementsprocedure.

Talwar geeft ook aan dat het op dit moment te vroeg is voor paniek. Een Hoofdstuk 11 procedure betekent namelijk dat Celsius er alles aan wil doen om hun investeerders tegemoet te komen en niet zomaar verdwijnt. Eerder op de dag betaalde Celsius de laatste leningen in de DeFi-wereld af. De faillissementsprocedure is echter pas net gestart en het beloven dan ook een paar spannende maanden te worden voor Celsius en hun gebruikers.

Blockchain nieuws

Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85