franse-vlag
Nieuws

Crypto belasting in Frankrijk van 45 naar 19 procent

Deze week heeft de Franse regering het belastingtarief op crypto’s verlaagd naar 19 procent, dit in plaats van de eerdere 45 procent. Dit berichtte Le Monde donderdag 26 april. 

Waarom is de belasting omlaag gegaan?

Het belastingtarief dat voor cryptocurrencies gold is veranderd van 19 naar 45 procent. Dit komt omdat de Franse regering Bitcoin en andere crypto’s nu onder een andere categorie laat vallen. Cryptocurrencies vallen nu namelijk onder roerend activa. Hiervoor geldt een belastingtarief van 19 procent. Voor deze veranderingen vielen de crypto’s onder de categorie genaamd “meerwaarden van roerende goederen.” Hiervoor geldt een belastingtarief van 45%.

Franse burgers riepen op tot crypto-belasting verlaging

In het originele bericht van Le Monde, werd geschreven dat de beslissing voor het wijzigen van het belastingtarief kwam doordat Franse burgers dit jaar in beroep zijn gegaan bij de hoogste toezichthoudende instantie van Frankrijk. Dit om ervoor te zorgen dat de regels omtrent crypto belastingen te wijzigen. Volgens de burgers was het belastingtarief van 45 procent veel te hoog. Dat dit percentage nu verlaagd is naar 19 procent is dan ook een grote overwinning voor de cryptowereld en de Franse crypto investeerders.

Frankrijk werkt aan crypto regulering

Dit jaar werkt Frankrijk, net zoals heel veel landen, hard aan een goede crypto regelgeving. Frankrijk neemt deze regelgeving zeer serieus en heeft daarom ook een ‘crypto-taskforce’ opgezet om crypto regulering te onderzoeken. Deze taskforce overlegt met alle landen over crypto regulering en probeert zo goed en zo snel mogelijk een duidelijk crypto beleid op te stellen. In afwachting van dit beleid heeft de Franse regering besloten een verbod op te stellen voor investeringsgroepen om cryptocurrencies te verhandelen. Dit verbod geldt totdat de nieuwe crypto regelgeving is ingevoerd.