crypto exchange
Exchange

Crypto beurzen eindigen 2022 met laagste volumes in twee jaar tijd

Dat het niet goed gaat met de crypto-industrie is duidelijk. Het jaar 2022 was jammer genoeg een jaar van koersdalingen en een hoop ellende. Wat dat betreft is het geen verrassing dat de beurzen het jaar eindigden met de laagste volumes sinds december 2020, op het moment dat Bitcoin voor het eerst weer door de koers van 20.000 dollar brak.

Volumes in een dip

Met de koersen valt ook de interesse van het grote publiek weg, wat we duidelijk kunnen zien in de onderstaande grafiek. Aan de andere kant is het volume op dit moment nog een stuk hoger dan in de jaren daarvoor. Dat laat zien dat de adoptie gestaag doorzet, maar dat vooral de hype op dit moment even verdwenen is. 

Het zevendaagse gemiddelde handelsvolume van de beurzen viel terug naar 352,6 miljoen dollar. Dat is een daling van ongeveer 47,6 procent ten opzichte van november van dit jaar. De markt verkeert momenteel in grote onzekerheid en dat maakt dat de meeste mensen op dit moment stilzitten, in afwachting van nieuwe koersbewegingen.

Alle problemen op een rij

De problemen voor de financiële markten begonnen allemaal met de inflatie die plotseling de kop opstak. Als reactie daarop verhoogden centrale banken over de hele wereld de rente om kapitaal duurder te maken en te proberen om mensen minder te laten uitgeven. Waar centrale banken op hopen, en dat is een vreemde gedachte, is dat de werkloosheid toeneemt en dat de economie wat afkoelt. Op zich begint dat aardig te lukken, maar het neemt niet weg dat het pijnlijk is voor de financiële markten.

Daarnaast is er in de crypto-industrie natuurlijk veel gebeurd in 2022. Denk bijvoorbeeld aan de implosie van Terra in mei van het afgelopen jaar. Dat veroorzaakte een kettingreactie van liquiditeitsproblemen binnen de industrie en heeft er waarschijnlijk ook toe geleid dat de problemen bij FTX begonnen. FTX was als het ware de klap op de vuurpijl, die de koersen een laatste tik omlaag gaven. Wat dat betreft kan het bijna niet anders dan dat we in 2023 een rustiger en stabieler jaar tegemoet gaan.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?