Altcoin, Exchange

Crypto.com-coin bereikt recordhoogte na vermelding op Coinbase

Crypto exchange Coinbase heeft de laatste tijd veel cryptomunten toegevoegd aan zijn platform. Echter, de vermelding van gisteren was misschien wel de meest verrassende aanwinst. Het is namelijk de token van een andere crypto exchange: Crypto.com Coin (CRO).


Een prijsstijging van 24% voor CRO

Coinbase heeft gisteren aangekondigd dat de handel in de Crypto.com coin (CRO) onmiddellijk zou beginnen. De listing was een geweldig nieuws voor CRO. De koers begon direct te stijgen en bereikte vandaag een recordhoogte van $0,32. Dat betekent dat de prijs in de afgelopen 24 uur met 24% is gestegen. Daarmee is het nu de 27e grootste crypto ter wereld.


Wat is Crypto.com?

De Crypto.com Coin is afkomstig van de Crypto.com-exchange, wat een van de grootste exchanges ter wereld is. Net als bij Binance Coin ontvangen gebruikers van de exchange beloningen in CRO en kunnen ze de token gebruiken om korting te krijgen op fees en andere services. Ook kunnen ze de token gebruiken om toegang te krijgen tot DeFi toepassingen voor leningen.

Crypto.com is de laatste tijd druk bezig geweest om sportfans naar het platform te trekken. Zo maakt het bedrijf reclame in de Formule 1, de UFC en begon het een advertentiecampagne met filmster Matt Damon.

Ondanks dat Crypto.com steeds populairder wordt is de stap van Coinbase om de token van een rivaliserende exchange te listen opvallend. Coinbase ondersteunt al de handel in Tether, dat concurreert met zijn eigen stablecoin, USD Coin, maar het is tot nu toe weggebleven van tokens die zijn uitgegeven door andere gecentraliseerde exchanges.

Coinbase weigerde commentaar te geven op de vermelding van CRO. Het wees echter wel op recente uitspraken van CEO Brian Armstrong, die zei: “We willen de Amazon van activa zijn, een lijst maken van alle crypto’s die legaal zijn.”