crypto.com
Altcoin

Crypto.com (CRO) zakt met 30% nadat staking beloningen worden verlaagd

Crypto exchange Crypto.com gaat de staking vergoedingen van zijn CRO token flink verlagen voor zijn VISA-kaart gebruikers. Hierdoor is de prijs van de munt in minder dan een week met ongeveer 30% gedaald.

Staking beloningen voor CRO gaan omlaag

In een blogpost van 1 mei wordt uitgelegd dat de kaartbeloningen worden verlaagd met zo’n 69,5%. De beloningen van de Midnight Blue-kaart worden met 100% verlaagd om duurzaamheid op de lange termijn te garanderen. Op de Obsidian-kaart, waarvoor minimaal $400.000 aan CRO moet worden gestaked, dalen de beloningen van 8% naar 5%. De wijzigingen in het beloningsschema gaan in op 1 juni.

Kaarthouders die vóór 1 mei een actieve stake van zes maanden hadden, zullen hun beloningsschema echter pas zien veranderen als hun huidige termijn afloopt.

Naast de beloningspercentages zal er ook een limiet zijn voor drie niveaus van kaarten. De Ruby Steel kaart heeft een limiet van $25 per maand, terwijl de Royal Indigo- en Jade Green kaarten een maandelijkse limiet van $50 hebben voor beloningen.

CRO
CRO prijs 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ergernis van stakers

Huidige stakers zijn geïrriteerd door de plotselinge veranderingen van de exchange. High-profile staker Devchart vertelde zijn 170.000 Twitter-volgers dat de beslissing van de exchange de domste actie van de dag was.

https://twitter.com/devchart/status/1520785605189320709

Kris Marszalek, de CEO van Crypto.com, reageerde via Twitter op de woede van de gemeenschap. Hij zei dat de geplande wijzigingen zouden worden aangepast om een meer evenwichtige aanpak te bewerkstelligen.

Hij zei dat leden die de Obsidian-, Icy White- en Frosted Rose Gold-kaarten gebruiken, in plaats van individuele wijzigingen per niveau door te geven, een jaarlijkse opbrengst van 8% zouden ontvangen. Houders van Royal Indigo en Jade Green zouden een jaarlijkse opbrengst van 4% hebben. Deze aanpassing is nog niet bevestigd op de blog van de exchange.

Een woordvoerder van Crypto.com zei het volgende op de vraag hoeveel meer duurzaamheid het verwacht te halen uit het verminderen van beloningen:

“Crypto.com streeft ernaar de best mogelijke producten en diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van onze klanten over de hele wereld. Onze recente wijzigingen zijn aangebracht om onze aanzienlijk geschaalde programma’s dichter bij duurzaamheid op de lange termijn te brengen. Bovendien blijven we onze klanten aantrekkelijke beloningen en kansen bieden.”

Het nieuws heeft een duidelijk negatief effect gehad op de prijs van CRO. CRO is de munt van het CRONOS blockchain-netwerk van Crypto.com. De CRO-prijs begon op 1 mei te dalen van $0,36 aan het begin van de dag tot $0,28. Daarnaast is de munt de afgelopen zeven dagen, volgens GoinGecko, met maar liefst 30% gedaald.