Crypto.com
Exchange

Crypto.com geeft vrouw per ongeluk 10 miljoen dollar

Een vrouwelijke gebruiker van Crypto.com kwam voor een enorme verrassing te staan nadat het platform haar plotseling 10,5 miljoen dollar uitkeerde. Dat het om een fout ging was behoorlijk duidelijk, want de vrouw in kwestie vroeg oorspronkelijk om een opname van slechts 100 dollar.

Crypto.com stapt naar de rechter

In principe is er in zo’n situatie nog niets aan de hand. De vrouw wist natuurlijk ook wel dat het ging om een fout aan de kant van het beursplatform. Het verschil tussen de 100 dollar die ze had moeten krijgen en de 10,5 miljoen dollar die ze kreeg, was simpelweg te groot voor een andere lezing. De vrouw deed echter alsof haar neus bloedde en ging met het bedrag aan de haal, om dat vervolgens in rap tempo uit te geven.

Samen met haar zus besloot de vrouw uit Melbourne onder andere een kast van een huis en nog vele andere luxe zaken te kopen. Enige tijd later ontdekte Crypto.com de fout en het feit dat de vrouw een groot deel van het geld al had uitgegeven. Als reactie daarop is het beursplatform nu naar de rechter gestapt en lijken de vrouw en haar zus in grote problemen te verkeren. Een vertegenwoordiger van het bedrijf bevestigde tegenover Decrypt dat de zaak voor de rechter ligt, maar weigerde verder op de kwestie te reageren.

Waar is het geld nu?

Het grootste deel van de som is door de ‘gelukkige’ vrouw naar een gedeelde rekening met haar zus gestuurd. Crypto.com kwam de zaak in december 2021 op het spoor, tijdens een controle van de boeken. Wat bleek was dat een medewerker van het bedrijf per ongeluk een account-nummer had ingevoerd, waar eigenlijk het bedrag ingevuld had moeten worden. De rechter heeft nu geoordeeld dat het huis in ieder geval verkocht moet worden en dat de vrouw het geld moet terugsturen.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de vrouw hier financieel slechter van wordt. Ergens zou het eerlijk zijn als ook de schuld van het bedrijf deels wordt meegenomen. De vrouw heeft immers niet om dat enorme geldbedrag gevraagd en dergelijke geldsommen kunnen gekke dingen doen met mensen, zo blijkt ook nu weer.

Exchange nieuws

Binance-directeur gearresteerd in Kenia, mogelijk uitgeleverd aan Nigeria
Mt. Gox nadert afronding compensatieproces
Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85