Crypto.com
Exchange, Regulatie

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP

De Centrale Bank van Ierland (CBI) heeft Crypto.com, één van ‘s werelds grootste cryptohandelsplatforms, goedgekeurd als virtuele activadienstverlener (VASP). Deze goedkeuring stelt Crypto.com in staat om zijn aanbod in Ierland uit te breiden, inclusief crypto-naar-fiat-beurzen en fiat-wallets.

14 entiteiten hebben nu goedkeuring gekregen

De president en chief operating officer van Crypto.com, Eric Anziani, verklaarde dat de goedkeuring de toewijding van het bedrijf aan compliance en verantwoorde innovatie benadrukt. “Wij zijn verheugd om ons aanbod in Ierland te verbreden, waardoor consumenten kunnen deelnemen aan het meest uitgebreide cryptoproductaanbod”, voegde hij toe.

Crypto.com heeft nog geen extra commentaar gegeven over de details van de nieuwe cryptodiensten die in Ierland mogelijk worden gemaakt door de VASP-goedkeuring.

Met deze goedkeuring sluit Crypto.com zich wel aan bij andere gereguleerde cryptobedrijven in Ierland, waaronder de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-exchange Coinbase.

De volledige lijst van geregistreerde VASP’s in Ierland bevat per 7 juni 14 entiteiten, waaronder grote namen zoals Ripple, de Gemini-exchange, MoonPay, het Zodia-bewaarplatform van Standard Chartered, en Paysafe. In 2023 kregen zeven bedrijven goedkeuringen in Ierland, en in 2024 kwamen daar nog vier bij, waaronder Foris DAX Global, Fortuna Digital Custody, Ramp Swaps en Crypto.com.

Nieuwe mijlpaal gemarkeerd

De goedkeuring van Crypto.com door de Centrale Bank van Ierland markeert een nieuwe mijlpaal in de groeiende interesse van het land in de crypto-industrie. Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS qua handelsvolumes, selecteerde eind 2023 Ierland als zijn Europese cryptohub om te voldoen aan het Europese regelgevingskader voor cryptovaluta, de Markets in Crypto-Assets Regulation.

Andere grote bedrijven, zoals Ripple en Gemini, hebben ook hun aanwezigheid in Ierland verstevigd, terwijl ze te maken kregen met problemen van Amerikaanse toezichthouders. Aan de andere kant kondigde Circle Internet Financial, het bedrijf achter de op één na grootste stablecoin ter wereld, USD Coin, plannen aan om in mei 2024 terug te keren naar de VS en weg te trekken uit Ierland.

Exchange nieuws

Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Crypto beurs Binance heeft nu meer dan 200 miljoen gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken