Crypto.com
Exchange

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator

Crypto.com heeft bekend gemaakt dat ze een voorbereidende licentie voor een Minimum Viable Product (MVP) heeft ontvangen van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) van Dubai.

Exploitatievergunning voor eerste fase is binnen

Na voorlopige goedkeuring van de toezichthouder van Dubai in 2022, heeft de crypto-exchange nu een exploitatievergunning voor de voorbereidende fase verkregen. Met de MVP-licentie kan de crypto-exchange in deze fase voldoen aan de vereisten van de VARA-regels om legaal te mogen opereren. Volgens deze regels is het namelijk verboden voor bedrijven om virtuele activa-activiteiten of -promoties uit te voeren in Dubai, tenzij zij geautoriseerd en gelicentieerd zijn door de VARA.

De VARA is in maart 2022 opgericht om virtuele activa en activiteiten in alle zones van Dubai te reguleren, toezicht te houden en te controleren, inclusief speciale ontwikkelingszones en vrije zones, behalve het Dubai International Financial Centre.

Voldoen aan vereiste voorwaarden

De MVP-licentie voor de voorbereidende fase stelt erkende vergunninghouders in staat om te voldoen aan alle vereiste voorwaarden om MVP-marktoperaties te kunnen uitvoeren onder het VARA-regime. Crypto.com kan na de ingang van de licentie spot- en derivateninstrumenten voor virtuele activa aanbieden, waaronder uitwisselingsdiensten, makelaardij, marge- of hefboomhandel en over-the-counter-aanbiedingen voor institutionele beleggers.

Crypto.com verkreeg de MVP-voorbereidende licentie na een grondige evaluatie van de exchange. Dit maakte ze bekend via een blogpost. De evaluatie omvatte essentiële aspecten zoals het sleutelpersoneel, bestuursprocedures, capaciteiten voor het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering, beleid en procedures voor Know Your Customer, beleid en procedures voor uiteindelijke begunstigden, nalevingspraktijken en grensoverschrijdende veiligheidsmaatregelen.

Niet de eerste met dergelijke licentie

De CEO van VARA, Henson Orser, legde op zijn beurt uit dat de regelgevende aanpak van VARA van onschatbare waarde zal zijn bij het creëren van een robuust en veerkrachtig ecosysteem dat een superieure virtuele activamarkt zal bieden met veilige internationale operaties. Hij concludeerde dat het toelaten van bedrijven zoals Crypto.com om deel te nemen, zijn missie om een vooruitstrevend, vooruitstrevend regelgevingskader tot stand te brengen, zou bevorderen.

Crypto.com heeft onlangs haar wereldwijde aanwezigheid uitgebreid en is nu geautoriseerd en gelicentieerd in de meeste belangrijke markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en verschillende andere landen. Het heeft ook een vergunning verkregen als betalingsinstelling in Brazilië.

Eerder verkreeg Binance al een MVP-licentie, nadat de populaire crypto-exchange haar operationele strategieën had veranderd en hierdoor verschillende wettelijke licenties had verkregen. Crypto.com is hierdoor niet de eerste met een dergelijke licentie.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins