Crypto.com
Exchange

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator

Crypto.com heeft bekend gemaakt dat ze een voorbereidende licentie voor een Minimum Viable Product (MVP) heeft ontvangen van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) van Dubai.

Exploitatievergunning voor eerste fase is binnen

Na voorlopige goedkeuring van de toezichthouder van Dubai in 2022, heeft de crypto-exchange nu een exploitatievergunning voor de voorbereidende fase verkregen. Met de MVP-licentie kan de crypto-exchange in deze fase voldoen aan de vereisten van de VARA-regels om legaal te mogen opereren. Volgens deze regels is het namelijk verboden voor bedrijven om virtuele activa-activiteiten of -promoties uit te voeren in Dubai, tenzij zij geautoriseerd en gelicentieerd zijn door de VARA.

De VARA is in maart 2022 opgericht om virtuele activa en activiteiten in alle zones van Dubai te reguleren, toezicht te houden en te controleren, inclusief speciale ontwikkelingszones en vrije zones, behalve het Dubai International Financial Centre.

Voldoen aan vereiste voorwaarden

De MVP-licentie voor de voorbereidende fase stelt erkende vergunninghouders in staat om te voldoen aan alle vereiste voorwaarden om MVP-marktoperaties te kunnen uitvoeren onder het VARA-regime. Crypto.com kan na de ingang van de licentie spot- en derivateninstrumenten voor virtuele activa aanbieden, waaronder uitwisselingsdiensten, makelaardij, marge- of hefboomhandel en over-the-counter-aanbiedingen voor institutionele beleggers.

Crypto.com verkreeg de MVP-voorbereidende licentie na een grondige evaluatie van de exchange. Dit maakte ze bekend via een blogpost. De evaluatie omvatte essentiële aspecten zoals het sleutelpersoneel, bestuursprocedures, capaciteiten voor het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering, beleid en procedures voor Know Your Customer, beleid en procedures voor uiteindelijke begunstigden, nalevingspraktijken en grensoverschrijdende veiligheidsmaatregelen.

Niet de eerste met dergelijke licentie

De CEO van VARA, Henson Orser, legde op zijn beurt uit dat de regelgevende aanpak van VARA van onschatbare waarde zal zijn bij het creëren van een robuust en veerkrachtig ecosysteem dat een superieure virtuele activamarkt zal bieden met veilige internationale operaties. Hij concludeerde dat het toelaten van bedrijven zoals Crypto.com om deel te nemen, zijn missie om een vooruitstrevend, vooruitstrevend regelgevingskader tot stand te brengen, zou bevorderen.

Crypto.com heeft onlangs haar wereldwijde aanwezigheid uitgebreid en is nu geautoriseerd en gelicentieerd in de meeste belangrijke markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en verschillende andere landen. Het heeft ook een vergunning verkregen als betalingsinstelling in Brazilië.

Eerder verkreeg Binance al een MVP-licentie, nadat de populaire crypto-exchange haar operationele strategieën had veranderd en hierdoor verschillende wettelijke licenties had verkregen. Crypto.com is hierdoor niet de eerste met een dergelijke licentie.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen