Korea Krypto
Exchange, Regulatie

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen

De in Singapore gevestigde crypto-exchange Crypto.com heeft de geplande lancering in Zuid-Korea uitgesteld. Dit besluit volgt op de bezorgdheid van toezichthouders over potentiële tekortkomingen in de aanpak van witwaspraktijken door het bedrijf.

Zorgen over het voorkomen van witwasactiviteiten

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) en de Financial Intelligence Unit (FIU) hebben “noodinspectie ter plaatse” gelanceerd na het ontdekken van problemen in de Anti-Money Laundering (AML)-gerelateerde gegevens die door Crypto.com zijn ingediend. Een ambtenaar van de FSC deelde met de lokale krant Segye Ilbo dat er “zorgen zijn over het voorkomen van witwasactiviteiten” in het materiaal dat door de crypto-exchange is verstrekt.

Deze inspectie vond plaats op 23 april, slechts enkele dagen voor de geplande lancering van het platform in Zuid-Korea op 29 april. Crypto.com, dat eerder een binnenlandse virtuele activabedrijfslicentie (VASP) verwierf na de overname van de lokale crypto-exchange OKBit, heeft bevestigd dat ze de lancering zullen uitstellen en nauw zullen samenwerken met de toezichthouders.

“Wij erkennen dat Korea een uitdagende markt is voor internationale crypto-exchanges,” zei een woordvoerder van Crypto.com. “We zijn echter vastbesloten om samen te werken met de toezichthouders om een verantwoordelijke bevordering van de sector te waarborgen.”

Formuleren van nieuwe regels

De Zuid-Koreaanse toezichthouders zijn ook bezig met het formuleren van nieuwe regels die het noteren van digitale activa die betrokken zijn bij hackincidenten zullen verbieden, tenzij de oorzaak grondig wordt vastgesteld door middel van nieuwe richtlijnen. Bovendien zal er een verplichting komen voor alle buitenlandse digitale activa om een witboek of technische handleiding specifiek voor de Zuid-Koreaanse markt te publiceren voordat ze op de beurs worden vermeld.

De Financial Supervisory Service heeft sinds eind 2023 gewerkt aan deze richtlijnen, met feedback van belanghebbenden zoals de Digital Asset Exchange Association, om een transparantere en veiligere cryptomarkt in Zuid-Korea te bevorderen.

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?