Regulatie

Crypto.com wordt eerste crypto-platform met MFSA Class 3-licentie

Het populaire crypto-handelsplatform Crypto.com is het eerste cryptocurrency gerelateerde bedrijf geworden met een ‘Malta Class 3 Virtual Financial Assets’-licentie.


Bredere erkenning digitale activa’s EU

De licentie is officieel vrijgegeven door de financiële toezichthouder van Malta; de Malta Financial Services Authority, ofwel de MFSA. Hiermee hebben zij nu een weg vrijgemaakt voor een bredere erkenning van digitale activa’s in de Europese Unie (EU). De licentie komt echter ook met strengere eisen op het gebied van beheer, naleving en beveiliging, waardoor Crypto.com hier de nodige stappen voor heeft moeten treffen.

Voor deze licentie, had Crypto.com een tijdelijk wettelijk kader in Malta gekregen, waardoor het zijn activiteiten in het rechtsgebied mocht uitvoeren. Malta is één van de weinige jurisdicties van de Europese Unie die inmiddels duidelijke regelgevingsrichtlijnen voor cryptocurrencies ontwikkeld hebben.


Opbouwen van volledig gereguleerd bedrijf is belangrijk

Volgens het crypto bedrijf is het opbouwen van een volledig gereguleerd (crypto) bedrijf de beste manier om de overgang naar cryptocurrencies een boost te geven. De mede-oprichter en tevens CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, voegt hier het volgende aan toe:

“Het eerste wereldwijde cryptocurrency-platform zijn dat een Klasse 3 VFA-licentie van de MFSA ontvangt, is een belangrijke mijlpaal voor de industrie als geheel. We zijn er trots op dat we toonaangevend zijn in de branche op het gebied van naleving van regelgeving, het waarborgen van de veiligheid en bescherming van de consument in de EU en kijken ernaar uit om licenties te verkrijgen in elk land waarin we actief zijn.”

Kris Marszalek

Het bedrijf Crypto.com

Het bedrijf Crypto.com, dat in juni van 2016 opgericht is, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste wereldwijde platforms voor het handelen in digitale activa’s. In oktober 2020 bereikte het platform een belangrijke mijlpaal van 5 miljoen actieve gebruikers in één maand tijd. Het crypto bedrijf heeft echter grote plannen: 15 miljoen actieve gebruikers per maand tegen het eind van 2021, en maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers op maandbasis binnen slechts 5 jaar tijd. Het crypto bedrijf benadrukt tevens dat hun Visa-cryptokaarten steeds actiever gebruikt worden, waardoor cryptocurrencies steeds meer gebruikt worden voor onder andere de dagelijkse boodschappen.

Het crypto bedrijf is hiermee een belangrijk lid geworden van het Visa-netwerk. Later dit jaar wil het crypto bedrijf zijn fiat-kredietprogramma genaamd ‘Spending Power’ nog gaan uitbreiden. Dit programma biedt kaarthouders van Visa momenteel de mogelijkheid om crypto-saldo te gebruiken als een onderpand voor leningen.