Crypto concureert niet met goud: Barrick Gold Exec

Catherine Raw COO van Barrick Gold, zei dat ze denkt dat cryptocurrencies niet concurrerend zijn met goud. Dit meldde Fortune op 18 september.


Goud zal altijd waarde hebben, Bitcoin niet perse

Barrick Gold is het grootste goudmijnbedrijf ter wereld. Catherine deelde gisteren haar mening op het congres genaamd Fortune’s Most Powerful Women International Summit. Hier verklaarde ze:

“De zeer tastbare aard van goud is waardoor het een speciale plaats behoudt. Dus het zal altijd waarde hebben, wat de prijs ook is. Ik weet niet wat dit zal zijn, maar het zal niet nul zijn. Terwijl dit bij cryptocurrency nul kan zijn – dat is het verschil. “

Het rapport wijst erop dat zolang goud wordt gebruikt voor sieraden en elektronica het gegarandeerd enige waarde heeft. Dat gezegd hebbende, geeft Raw ook toe dat “het fenomeen van cryptocurrency ook niet meer verdwijnt.”


Hoop om jonge investeerders terug naar goud te krijgen

Raw hoopt dat de goudindustrie in staat zal zijn om jonge investeerders terug te winnen voor het goud. Investeerders van tussen de 20 en 40 jaar die nu juist de voorkeur geven aan crypto-activa boven goud. Raw gaf toe dat op dit moment partijen die goud kopen voornamelijk de Indiase en Chinese markten, instellingen en centrale banken zijn.

Ze voegde eraan toe dat er onder jonge investeerders het idee heerst dat de enige mensen die goud kopen “oude knarren zijn die goud kopen omdat ze bang zijn voor de wereld.” Ze zei:

“Wat ik graag zou willen, is dat de goudindustrie dat recht zet. Ik denk dat de goudindustrie zijn kop in het zand heeft gestoken door geen gebruik te maken van een veranderende demografie. Mijn ambitie in de loop van de tijd is om te zien hoe we als goudindustrie die jongere demografie kunnen benutten. ”

Eerder deze maand kondigde de Istanbul Clearing, Settlement and Custody Bank (Takasbank) in Turkije een blockchain-gebaseerd platform aan voor de handel in goud. Het nieuwe project van Takasbank is bedoeld om mensen in staat te stellen fysiek goud over te dragen dat is opgeslagen op de Borsa Istanbul Stock Exchange.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken