Bitcoin,, Trending

Bitcoin prijscorrelatie met Goud in 3 maanden tijd verdubbeld

De correlatie (samenhang) tussen de Bitcoin en fysiek goud is de afgelopen drie maanden bijna verdubbeld, blijkt uit nieuwe gegevens van Bloomberg.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Samenhang Bitcoin en Goud neemt toe

Uit de statistieken die Bloomberg heeft gepubliceerd blijkt dat de correlatie tussen BTC en goud het afgelopen jaar nog slechts rond de 0.496 lag. Echter, in de afgelopen drie maanden is dit bijna verdubbeld tot 0.837. Een score van ‘+ 1’ zou een perfecte samenhang aangeven.

In het rapport merkt Bloomberg op dat de correlatie tussen de twee eenheden vrij willekeurig was. Goud en Bitcoin verhandelde 49% van de tijd omgekeerd. Echter, sinds 8 mei 2019, zien we dat het digitale goud en het fysieke goud steeds meer zij aan zij staan.

Let wel, in het rapport wordt vermeld dat 3 maanden een relatief kleine periode is voor een dergelijk onderzoek. Daarnaast impliceert het rapport geen oorzakelijk verband.


Hoe kan het dat Bitcoin en Goud plotseling samenhang vertonen?

De vraag hierboven is eigenlijk vrij simpel te beantwoorden. We bevinden ons namelijk in een tijd waar de handelsoorlog tussen China en Amerika de wereld economie beïnvloed. Daarnaast is er veel onzekerheid over de aankomende Brexit. Het is dan ook niet gek dat we de Chinese Yen en de Britse Pond al onderuit hebben zien gaan. Een logische oplossing tegen deze economische spanning is investeren in Goud of Bitcoin. Dat goud als veilige haven wordt gebruikt voor het opslag van kapitaal is niet nieuw. Nu zien we dat steeds meer investeerders de Bitcoin ook als ‘safe haven’ gaan zien.

Jeremy Allaire, de CEO van het cryptobedrijf Circle, heeft deze week gezegd dat macro-economische onrust de prijsstijging van Bitcoin stimuleert als “een zeer veilig mechanisme om waarde op te slaan die overal kan bestaan ​​waar internet bestaat.”

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen