Macro factoren creëren perfecte omstandigheden voor Bitcoin

 
 

Een onderzoeksbureau Delphi Digital zegt dat het macro-economische landschap de perfecte omstandigheden creëert voor een stijging van de Bitcoin prijs.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Wereldbanken staan soepeler tegenover crypto

In een nieuw rapport, geciteerd door Forbes op 1 Augustus, wijzen onderzoekers de gematigde houding van wereldbanken jegens crypto als een opvallende factor die de prijs van de Bitcoin naar een hoger niveau zal tillen.

“Allereerst, en beargumenteerbaar het meest belangrijke, is dat de houding van wereld banken een drastische wending heeft genomen richting een soepeler monetair beleid. De Fed, ECB, BOJ, PBOC en vele anderen bereiden marktpartijen nu voor op meer renteverlagingen en aanvullende stimuleringsmaatregelen, terwijl ze proberen de huidige economische expansie in stand te houden. ”

De consensus van de centrale bankiers over de noodzaak van kwantitatieve versoepeling komt voort uit een geopolitiek landschap gevormd door langdurige handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, tegenvallende groei van het BBP in Duitsland en de verwachte naschok van een mogelijke no-deal Brexit.


Het digitale goud

Naast een gematigde houding van wereldbanken jegens crypto, is het toenemende risico van devaluatie van de huidige valuta een lange termijn factor die de Bitcoin en de fysieke goudprijs in de hand speelt.

Een standpunt opgenomen in Delphi’s nieuwe analyse is dat Bitcoin zijn naam als ‘digitaal goud’ heeft verdiend. Bitcoin heeft deze naam gekregen omdat een currency is die in zijn opzet steeds schaarser wordt, daarbij heeft het de potentie om gebruikt te worden als waarde opslag in een wankele economie.

Als je het ‘digitale goud’ vergelijkt met het fysieke goud , wordt het ‘digitale goud’ steeds belangrijker temidden van “extreem monetair beleid en toenemende geopolitieke spanningen” en dat:

“De relatief kleine omvang van de Bitcoinmarkt in vergelijking met de investeerbare goudmarkt maakt het een interessante optie voor investeerders die zoeken naar activa met een bovengemiddeld groeipotentieel.”

Delphi Digital voorspelt zelfs dat, gegeven dat Bitcoin gedecentraliseerd is, de Bitcoinmarkt de huidige goudmarkt kan ontgroeien – die momenteel over $7 biljoen waard is.


Gedeelde perspectieven

Delphi’s Digitals blik op de toekomst van de Bitcoin samen met de macrofactoren die nu spelen, worden weerspiegeld door analist Anthony Pompliano die laatst gezegd heeft dat de veranderde houding van de Europeese centrale bank ‘raketbrandstof’ zal zijn voor de Bitcoinprijs. Er komen mooie dagen aan voor BTC.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken