Wat is Shiba Inu?

Dogecoin is de grootste meme-coin op dit moment, maar Shiba Inu (SHIB) komt steeds dichterbij. In dit artikel meer over dit opkomende op Ethereum gebaseerde token.

Dogecoin was de originele meme-coin, maar sinds zijn opkomst zijn een aantal rivaliserende tokens naar voren gekomen. Veel van deze meme tokens zijn gebaseerd op honden, waaronder Doge Cash, Akita Inu en Dogelon Mars. Veruit de grootste van deze opkomende munten is Shiba Inu (SHIB), die in 2021 enorm begon te stijgen en steeds bekender werd. Op dit moment is het de grootste rivaal van Dogecoin.

Sinds de oprichting in augustus 2020 is de SHIB prijs hard gestegen. Het begon bij een prijs van $0,000000000056, in november 2020, maar de prijs steeg vervolgens naar een all-time high van $0,00008616 in oktober 2021. Dit is een stijging van meer dan 150 miljoen procent.

Shiba inu logo Shib logo no popup

Wat is SHIB?

SHIB is een op Ethereum gebaseerde tegenhanger van de Dogecoin. In tegenstelling tot DOGE is het een token die op de infrastructuur van een andere blockchain draait, in plaats van een munt die op zijn eigen blockchain bestaat. SHIB is een ERC-20-token dat draait op de Ethereum-blockchain.

Net als Dogecoin is SHIB een meme-coin. Dat is een cryptocurrency die is geïnspireerd op internetmemes. Dit kan verklaren waarom het zo populair is geworden. Shiba Inu zelf is vernoemd naar het gelijknamige hondenras. De prijsbewegingen van meme-coins zijn vaak gekoppeld aan sentiment rond het laatste nieuws en activiteit op sociale media. Daarom is grote volatiliteit vaak een belangrijk kenmerk van deze memecoins.

Wie is de bedenker van Shiba Inu?

De oprichter van Shiba Inu Coin is bekend onder de naam ‘Ryoshi’. Dit is echter een pseudoniem. Wie er echt achter de munt zit is niet duidelijk. Net als Satoshi Nakamoto, de mysterieuze oprichter van Bitcoin, is Ryoshi nog steeds anoniem.

In totaal zijn er nu 1 biljard SHIB-tokens uitgebracht. De anonieme ontwikkelaars achter Shiba Inu stuurden ongeveer de helft van het totale aanbod naar het adres van Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin zonder dat hij daar zelf om had gevraagd.

Buterin vernietgide vervolgens 410,24 biljoen SHIB, 90% van zijn bezit. Hij schonk de resterende SHIB aan liefdadigheidsinstellingen, met het argument dat als hij iets zou doen met de tokens die hij had gekregen, dit tot onnodige speculatie zou kunnen leiden.

Dogecoin werd lang beschouwd als een ‘meme’-cryptocurrency voordat het de breakout-munt van 2021 werd en het gesprek van fans als Mark Cuban en Elon Musk. Shiba Inu zit op een soortgelijk traject. Het is zelfs even de top 10 munten binnengekomen en passeerde zelfs Dogecoin in de ranglijst. Deze stijging werd aangedreven door vermeldingen op grote crypto-exchanges zoals Binance en Coinbase.

Wat is Shiba Inu?

$ 0,00

 

Wat is Shiba Inu? koers  
Prijs wijziging 24h   
Marktkapitalisatie   
Volume  
24h laag / hoog  
Rang  
All Time high   
All Time low   

Waar kun je SHIB-tokens kopen?

SHIB kan worden gekocht via exchanges zoals Coinbase, Bitvavo, Binance, Huobi en meer. Het wordt ook verhandeld op gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap, 1inch en 0x.

De prijs van SHIB steeg in mei 2021, kort nadat het door de crypto exchange Binance was toegevoegd. De vraag van gebruikers was enorm. Destijds tweette de CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, dat het een ongekend succes was. Wel liet hij direct weten dat het kopen van een meme-coin een groot risico is.

Heeft Shiba Inu een toekomst?

De snelle opkomst van SHIB heeft sommige mensen heel erg rijk gemaakt. Maar ondanks dat blijft het een token die voor de grap is gemaakt. De koers hangt samen met het sentiment op social media en SHIB tokens vertegenwoordigen nu verder nog weinig waarde. Institutionele beleggers willen daarom dan ook niets te maken hebben met meme-coins. Echter, de uitspraak die steeds vaker terugkomt als mensen het hebben over Shiba Inu is:

“Als mensen maar genoeg in een grap geloven, wordt het echt.”

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Meer Shiba Inu nieuws