85% van Bitcoins totale voorraad is gemined

Bitcoin heeft een historische grens overschreden in termen van voorraad, omdat 85% van ’s werelds Bitcoin voorraad al is gemined.


De Bitcoin voorraad

Sinds 1 Augustus hebben Bitcoin miners 17.85 miljoen van de 21 miljoen Bitcoin cryptomunten vrij gemaakt. Terwijl de meeste investeerders gefocust zijn op het volgende halving proces van de Bitcoin in Mei, welke de block beloningen terugzet van 12.5 BTC naar 6.25 BTC, is de ‘echte’ voorraad van de Bitcoin al zijn maximum naderend.

Zoals beschreven is in de originele whitepaper van de Bitcoin, is er een maximum voorraad van 21 miljoen BTC. Ondanks de creatie van hard forks en andere spin-offs, zullen er maar 21 miljoen Bitcoins ooit geproduceerd worden. Er zijn rapporten die speculeren dat al 20-25% (4 miljoen) van de Bitcoin voorraad verloren is gegaan of op een onbereikbare plek zit.


Gelimiteerde voorraad

De gelimiteerde voorraad was origineel ontworpen zodat de inflatie van de currency in toom gehouden kon worden. Met nog maar 3.15 miljoen BTC over om te minen, is het voor investeerders aantrekkelijker om te investeren in de coin, omdat het steeds schaarser wordt.


Jaar 2140

Ondanks dat er nog maar 15% van de BTC voorraad over is om te minen, zal het nog 100 jaar duren voordat deze 3.15 miljoen BTC geproduceerd zijn. Met de regulaire daling in de block beloningen, is het naar verwachting dat de laatste BTC in 2140 gemined zal worden.


De toekomst

Bitcoins prijs volatiteit is de laatste maand gestegen, omdat crypto valuta onder vuur liggen door de wetgeving rondom Facebooks Libra. Echter, analysten beginnen met het bekijken van lange termijn bull indicatoren en passen zich aan aan de afgenomen voorraad.

CNBC’s Joe Kernen voorspelde maandag dat de Bitcoin de $50.000 dollar zal bereiken in Mei 2020, wanneer de block beloning reductie verwacht wordt. Kernen zegt dat investeerders anticiperen op de dalende beloning, in aanvulling op de economische regel van vraag en aanbod.

Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony ‘Pomp’ Pompliano is ook een voorstander van de schaarse markt theorie. Pomp noemt het een goed teken dat de prijs van de Bitcoin zal stijgen, terwijl de voorraad daalt en voorspelt dat de Bitcoin in 2021 $100.000 dollar waard zal zijn.

 

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken