CEO van Ripple vindt dat Facebook “te ver” is gegaan met Libra

De CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse, vertelt dat zijn bedrijf onder vuur lag door toezichthouders dankzij Facebook en haar cryptomunt genaamd Libra. Brad Garlinghouse zegt in een interview met Bloomberg dat de social media gigant ‘te ver’ is gegaan in zijn whitepaper door te zeggen dat Libra een nieuwe valuta zou worden.


Facebook is arrogant

Facebook’s Libra munt was en wordt nog steeds door het slijk gehaald door wetgevers sinds de aankondiging in juni. Ondanks dat sommige enthousiastelingen de stablecoin als een positieve ontwikkeling voor de wereld beschouwen, zijn er nog veel meer mensen die het idee haten. Garlinghouse is één van de mensen die duidelijk geen fan is van de nieuwe cryptomunt van Facebook.

De CEO van Ripple zei vorige week nog dat Libra de toezichthouders dwong alle digitale valuta’s in één grote emmer te storten en dat Ripple hierdoor in het kruisvuur kon belanden. Later zei hij in een interview met Bloomberg dat Facebook arrogant was en dat Libra voor heel veel onrust heeft gezorgd in de cryptomarkt. Garlinghouse vertelde verder dat door de stablecoin als een nieuwe valuta aan te kondigen, Facebook vrijwel onmiddellijk een probleem werd voor wetgevers.

“Ik denk dat de Amerikaanse dollar behoorlijk goed werkt. We hebben geen nieuwe fiat-valuta nodig” – Brad Garlinghouse


Crypto projecten komen in kruisvuur terecht

De negatieve uitspraken van de CEO van Ripple over de Libra munt hielden hier niet bij op. Toen hij werd gevraagd naar de invloed van Libra op de crypto industrie vertelde hij dat het een slecht teken is voor het ecosysteem. Garlinghouse zei:

“Het gevaar dat op dit moment gebeurt, is dat legitieme projecten die werken aan het benutten van crypto om echte problemen op te lossen, een beetje in het kruisvuur terechtkomen. Je ziet het al gebeuren, zelfs de president van Amerika tweet: “Ik hou niet van cryptocurrencies”.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken