Pompliano: Grote kans dat Bitcoin boven $100.000 ligt eind 2021

Anthony Pompliano, oprichter van crypto bedrijf Morgan Creek, voorspelt dat de Bitcoin prijs eind 2021 de $100.000 dollar zal bereiken.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Halving zou Bitcoin prijs omhoog laten vliegen

In een interview vertelde Pompliano dat vraag en aanbod de Bitcoin koers verder omhoog zal duwen. Eén van de grootste aanjagers van een nieuwe prijsstijging zal de nieuwe Bitcoin halving zijn. Tijdens de Bitcoin halving zal het aantal BTC tokens voor het minen met de helft teruggebracht worden. Door deze halving worden Bitcoins zeldzamer, waardoor de prijs zal stijgen. De halving zal plaats vinden in 2020.

Pompliano gaat verder en vertelt dat de meeste institutionele beleggers niet eens op de hoogte zijn van de dreigende afname in aanbod. De munt zal veel zeldzamer worden en mede daardoor zal de prijs blijven stijgen.

De trends die we nu zien zullen doorzetten. Er zal steeds meer institutioneel kapitaal de crypto wereld invloeien en Pompliano verwacht ook dat het handelsvolume explosief blijft stijgen. Tot slot vertelt hij dat economische instabiliteit ervoor zal zorgen dat er steeds meer geld richting Bitcoins vloeit.


75% kans dat Bitcoin over 2 jaar $100.000 waard is

“Tijd is de belangrijkste advocaat van Bitcoin“, vertelt hij. Op dit moment geeft de oprichter van Morgan Creek aan 70 – 75% vertrouwen te hebben dat Bitcoin in 2021 $100.000 dollar waard zal zijn.

Pompliano gaat verder en vertelt dat we bewogen jaren tegemoet gaan.

“In augustus vorig jaar voorspelde ik dat de Bitcoin zou dalen tot $3.000 dollar voordat hij terug zou keren naar $10.000 dollar. Nu denk ik dat de munt naar $100.000 dollar gaat, maar ik verwacht wel veel meer volatiliteit. Er zullen parabolische runs zijn en er zullen terugvallen van meer dan 30% zijn.”


Wat zijn de redenen van de prijsstijging?

Pompliano gaf hierboven al aan dat het instappen van institutionele beleggers en de Bitcoin halving belangrijke redenen zijn voor een prijsstijging. Even later vertelt hij ook dat de toetreding van Facebook een bullish teken is. “Mensen houden misschien niet van Zuckerberg, maar niemand denkt dat hij dom is”, grapte hij.

“Bitcoin zal profiteren van het extra kapitaal en bekendheid dat Libra met zich mee de crypto wereld inbrengt.”

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken