Bitcoin prijs $10.500, komt er een enorme prijsstijging?

De Bitcoin prijs stijgt weer en is gisteravond omhoog geklommen van $10.000 tot meer dan $10.500 dollar. De bounce omhoog is verrassend te noemen omdat steeds meer experts een bearmarket schetste.

 

Augustus kan een goede maand zijn voor BTC

Het sterke herstel dat de Bitcoin vandaag laat zien is een goed teken. Analist Josh Rager vertelt dat het een teken van sterkte is dat de bounce tot boven de $10.000 dollar eindelijk een sterk vervolg krijgt.

Augustus kan dus een goede maand blijken te zijn.

 
Bitcoin koersstijgen

BTC komt $10.600 weerstand tegen

Het volgende belangrijke weerstandsniveau dat overwonnen moet worden is de $10.600 dollar grens. De Bitcoin prijsstijging die we vandaag zien gebeurd met een relatief laag volume, wat suggereert dat de markt nog niet helemaal overtuigd is van een enorme koersstijging.

Zoals Newsbit gisteren schreef valt de koersstijging van de Bitcoin samen met de renteverlaging die in Amerika plaats vond. Volgens sommige analisten zou deze renteverlaging de prijsstijging aangewakkerd hebben. Dit is namelijk de eerste renteverlaging sinds de oprichting van de Bitcoin.


Altcoins hebben het nog steeds zwaar

Opnieuw zien we dat alle belangrijke altcoins moeite hebben om de Bitcoin prijs bij te houden. De afgelopen week zagen we BTC meer dan 7% winst boeken, terwijl de Ethereum koers slechts met 1.8% is gestegen en ook XRP is zelfs maar met 0.7% gestegen.

Altcoins die wel goed presteren zijn Litecoin, Monero (XMR) en Tezos (XTX). De LTC prijs is de afgelopen week met zo’n 5,4% gestegen met nog vier dagen te gaan voordat het wordt gehalved. Ook Monero boekt deze week een winst van zo’n 5% en de Tezos prijs stijgt met een indrukwekkende 41%.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken