Bitcoin,, Trending

Tom Lee: Amerikaanse renteverlagingen helpen Bitcoin

Tom Lee, mede oprichter van Fundstrat, is van mening dat de renteverlagingen in Amerika door de Federal Reserve positief uit gaan pakken voor de Bitcoin.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Rente verlaging gaat Bitcoin helpen

Lee vertelde in een interview met Fox, die op 31 juli werd gehouden, waarom hij verwacht dat de renteverlagingen de Bitcoin positief gaat beïnvloeden. Hij zei:

“Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers tegen dingen die mis kunnen gaan. Tariefverlagingen voegen liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld in al deze risicovolle activa, wat de Bitcoin helpt. ”

[Wist je dat?] Macrohedges zijn actief beheerde fondsen die proberen te profiteren van brede marktschommelingen die worden veroorzaakt door politieke of economische gebeurtenissen.

In het interview gaf Lee nog een aantal algemene opmerkingen over BTC. De analist vertelde dat hij verwacht dat de Bitcoin tegen het einde van dit jaar zijn hoogste punt opnieuw heeft bereikt:

“We hebben geen doelwit voor Bitcoin, maar het eerdere hoogtepunt was $20.000 dollar. Ik denk dat er een goede mogelijkheid is dat Bitcoin dit jaar opnieuw deze prijs behaalt. “


Pijnpunten Libra zijn niet van toepassing op Bitcoin

Naast zijn prijsverwachting gaf Lee ook commentaar op de bezorgdheid van de Federal Reserve over Facebooks cryptomunt. De voorzitter van de Federal Reserve zei in een hoorzitting dat hij zich ernstige zorgen maakt over Libra. De pijnpunten zijn volgens de voorzitter: De privacy, financiële stabiliteit, consumentenbescherming en het witwassen van geld.

Lee vertelt in het interview met Fox dat hij niet denkt dat deze zorgen voor Bitcoin van toepassing zijn:

“Libra is heel anders ontwikkeld dan de Bitcoin. Ik denk dat een aantal opmerkingen van de voorzitter niet deugen, maar ze zijn ook niet echt van toepassing op de Bitcoin.”

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC