Hack Nieuws

Hack Nieuws

Crypto-Exchange AscendEX gehackt: circa $77 miljoen gestolen

De cryptocurrency exchange AscendEX is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers wisten een inbreuk te maken op één van de exchange’s hot wallets, waardoor circa $77 (€68) miljoen gestolen kon worden.


Onderzoek nog in volle gang

De hack maakte het platform bekend via een Tweet op het sociale medium Twitter. Hierin gaven ze aan dat er een aantal ongeautoriseerde transacties van één van zijn hot wallets gedetecteerd was.

Om te voorkomen dat andere activa getroffen kan worden is alles inmiddels overgedragen naar cold wallet-systemen. Het onderzoek naar de cyberaanval loopt nog in volle gang.


Geschat verlies $77 miljoen

PeckShield, een blockchain-analysebedrijf, heeft een inschatting gemaakt van de geleden verliezen. Zo zou er circa $77 (€68) miljoen gestolen zijn, verdeeld over drie (3) blockchains: Binance Smart Chain, Ethereum en Polygon. Het grootste gedeelte zou op het Ethereum-netwerk verplaatst zijn, namelijk circa $60 van de in totaal $77 miljoen. Hierna volgt Binance Smart Chain met $9.2 miljoen en Polygon komt als derde met $8.5 miljoen.

AscendEX heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Singapore. Eerder stond de cryptocurrency exchange bekend als BitMax. Volgens de exchange zijn er inmiddels meer dan een miljoen institutionele en particuliere klanten die ze bedienen met hun platform. Onlangs heeft de exchange nog $50 miljoen opgehaald in een financieringsronde. De exchange wil hiermee diverse uitbreidingsplannen voortzetten. Het is niet bekend of de exchange verzekert is tegen dergelijke situaties.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten