Nieuws

Nieuws

Crypto Exchange Binance bevestigt sluiting in Ontario, Canada

De bekendste cryptocurrency exchange Binance heeft aan de Ontario Securities Commission (OSC) bevestigd dat het niet langer rekeningen zal openen voor nieuwe klanten in de Canadese provincie Ontario.


Staken handel van al bestaande accounts

De grootste exchange van de industrie heeft ook toegezegd om de handel te staken voor bestaande Ontario-gebaseerde accounts. Het zal ontheffing van kosten en terugbetalingen aan bepaalde gebruikers bieden.

Deze toezeggingen gaan vergezeld van verschillende erkenningen van Binance over de realiteit van de activiteiten van de exchange in Ontario. De toezeggingen zijn aan het OSC toegezonden. De exchange heeft erkend dat beleggers uit Ontario op haar platform konden blijven handelen nadat zogenaamd ‘beperkingen waren ingesteld’.

Belangrijk is dat de toezegging van Binance aan de OSC een “juridisch afdwingbare” toezegging van de exchange aan de toezichthouder in de toekomst vertegenwoordigt. De OSC zei gisteren het volgende in een verklaring:

“Deze verbintenis vertegenwoordigt een juridisch afdwingbare verbintenis van Binance aan de OSC. De OSC behoudt zich het recht voor om handhavingsmaatregelen tegen Binance te nemen voor alle vroegere, huidige of toekomstige inbreuken op de Ontario-effectenwet. Het gaat om inbreuken die niet voortvloeien uit de in de verbintenis beschreven gebeurtenissen.”

De verhuizing komt na een reeks van ruzies met de Canadese toezichthouder, waarvan het verhaal in de zomer van 2021 begon.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Binance’s relatie met de OSC

In juni 2021 kondigde Binance aan dat het zijn diensten uit Ontario zou terugtrekken. De exchange informeerde gebruikers om actieve posities te sluiten tegen 31 december 2021.

Op 29 december 2021 liet de exchange lokale gebruikers echter weten dat de exchange naar verluidt toestemming had gekregen om in de Canadese provincie actief te blijven. In de toezegging van Binance aan de OSC erkent de exchange “nu dat dit niet correct was.”

In antwoord daarop zei de OSC dat geen enkele entiteit in de Binance-groep van ondernemingen enige vorm van effectenregistratie in de provincie had. “Dit blijft het geval” voegde de OSC toe in de verklaring van gisteren.

Per Binance’s toezegging aan de OSC, op 31 december 2021, bevestigde de exchange aan de toezichthouder dat handelsbeperkingen van kracht waren voor Ontario-rekeningen. Op 1 januari 2022 adviseerde de exchange Ontario-gebruikers ook dat de handelstoegang beperkt waren. Hetzelfde geldt voor een nieuwe onboarding.

Binance zei ook dat het klantenserviceteam ‘onjuiste informatie tweette’. Een Ontario-gebruiker werd geadviseerd dat ze na 1 januari 2022 gewoon konden handelen als hun account al open was.” De exchange erkent ook dat dit niet correct was.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten