Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto-exchange Binance doneert miljoenen aan Oekraïne

De populaire en bekende cryptocurrency exchange Binance heeft naar verluidt 10 miljoen Amerikaanse Dollars (circa 9.2 miljoen Euro) gedoneerd aan Oekraïne.


Grootste donatie tot nu toe

Hiermee kan een deel van de humanitaire hulpbehoeften gedekt worden. Tot op heden is dit de grootste donatie toe die door een enkel bedrijf gedaan wordt. Naar verluidt wil Binance in de toekomst nog meer donaties geven.

In een telefonisch gesprek sprak de CEO van Binance, Changpeng Zhao, met de vice-premier en minister van Digitale Transformatie van Oekraïne, MIkhail Fedorov. Hierin werden diverse onderwerpen besproken, waaronder de sancties, regelgeving en vergunningen, educatie, donaties en investeringen. Met dit gesprek werd een partnerschap van het ministerie en Binance versterkt. De samenwerking houdt in dat er onder andere ondersteuning wordt geboden bij educatieve projecten en andere initiatieven in het land.


Aanbieden van online educatieve crypto cursussen

Binance zal online educatieve cursussen gaan aanbieden, waarbij Oekraïense burgers leermateriaal aangeboden wordt om cryptocurrencies (beter) te begrijpen. Tegelijkertijd zullen dezelfde inwoners hun vaardigheden binnen de digitale ruimte ontwikkelen.

Tevens zal de crypto-exchange het ministerie van digitale transformatie en andere regelgevers helpen door middel van advies. Zo zullen ze adviseren over het invoeren van een crypto gerelateerde regulering. De samenwerking met het ministerie zal er naar verluidt ook voor zorgen dat de cryptocurrency-regelgeving en het sanctiebeleid gevolgd worden, met de belofte om 24/7 te reageren als het sanctieregime wordt geschonden.


‘Ukraine Emergency Relief Fund’

Als slot heeft Binance een crypto crowdfunding-website gelanceerd met de naam ‘Ukraine Emergency Relief Fund’. Op deze website kan iedereen, wereldwijd, doneren met cryptocurrencies om op deze manier te helpen om de noodhulp te financieren voor vluchtelingen en kinderen. Ook de logistiek van alle benodigdheden, zoals voedsel, brandstof en voorraden voor vluchtelingen wordt hiermee (gedeeltelijk) gefinancierd.

De inzet van cryptocurrencies hier lijkt ideaal in tijden van oorlog, door de snelle verwerkingstijd en hun grenzeloze karakter. Dergelijke donaties hebben de Oekraïense overheidsdiensten dan ook al regelmatig bereikt. Zo is er onder andere eerder al donaties in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gedaan aan Oekraïne, om hiermee hun oorlogsinspanningen te ondersteunen. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten