Exchange Nieuws

Crypto-exchange Binance lanceert tool voor belastingrapportage

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee gebruikers hun crypto-activiteiten kunnen ‘volgen en rapporteren’, aldus een verklaring van gisteren.


Strengere regelgeving

“In veel landen is crypto-regelgeving nog steeds in ontwikkeling. We zijn allemaal nog de juiste weg aan het ontdekken voor deze veelbelovende, jonge en opwindende industrie”, zei Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance.

Met de nieuwe tool kunnen gebruikers hun transactiegeschiedenis overdragen aan een derde partij. Ook kunnen ze overzichten krijgen van hun belastingverplichtingen. Hoewel de tool gebruikers zal helpen, valt het tegelijk met het moment dat de exchange onder vuur ligt door regelgevers over de hele wereld. De afgelopen weken en maanden heeft CZ zijn inspanningen gericht op het aantonen dat Binance zijn wettelijke verplichtingen serieus neemt. Hij zei het volgende:

“Ik geloof dat een goed ontwikkeld wettelijk en regelgevend kader op de lange termijn een solide basis zal zijn die crypto essentieel maakt in het dagelijks leven. De bredere acceptatie van crypto wereldwijd heeft duidelijkere regelgevende kaders in verschillende landen nodig.”


Moeizame relatie tussen Binance en toezichthouders

De geschiedenis van Binance staat vol met controverses over regelgeving. Vorig jaar zeiden de autoriteiten in Maleisië dat Binance illegaal opereerde in het rechtsgebied. De aankondiging kwam een paar maanden nadat Malta zich ook tegen de crypto-exchange had gekeerd.

Dit jaar hebben regelgevers de druk op Binance opgevoerd. Ze richten zich met name op het feit dat Binance “gedecentraliseerd” is en zonder hoofdkantoor werkt.

In de afgelopen twee maanden hebben regelgevers in het VK, Italië, Japan en de Kaaimaneilanden allemaal gezegd dat Binance niet bevoegd is om in hun rechtsgebieden te opereren.

De Britse Financial Conduct Authority vertelde dat het een “groot probleem” heeft met het gebrek aan een hoofdkantoor. Het zei ook dat Binance Markets Limited, een Britse entiteit die werd opgericht om een Binance-exchange in het land te runnen, niet op de hoogte was van zijn antiwitwasverplichtingen. De FCA-woordvoerder voegde hier het volgende aan toe:

“We hebben duidelijk problemen met normen op dat gebied.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten