Binance Exchange Bitcoin (BTC)
Exchange

Crypto-exchange Binance wil terugkeren naar Japan, 4 jaar na vertrek

Vier jaar nadat Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, zich terugtrok uit Japan, zal het een licentie aanvragen om in het land te opereren.

Opnieuw licentie in Japan

Mensen die bekend zijn met de zaak vertelden Bloomberg dat de vriendelijkere benadering van crypto door het land en de aanzienlijke mogelijkheden om nieuwe gebruikers aan te trekken de exchange weer naar Japan lokten. De stap komt nu Japan onder zijn nieuwe premier Fumio Kishida meer web3-vriendelijk beleid wil gaan voeren.

De zoektocht naar een ‘nieuw kapitalisme’ als oplossing voor de trage groei en groeiende ongelijkheid in Japan heeft ertoe geleid dat de politici van het land aan een breed beleid zijn gaan werken. Het beleid gaat van de hervorming van de belasting op crypto en NFT tot het aantrekken van cryptotalent. In een toespraak in mei in het financiële district van Londen zei Kishida het volgende:

Japan zal een omgeving ontwikkelen voor de bevordering van Web3. Bijvoorbeeld blockchain, NFT’s en de Metaverse.

Een woordvoerder vertelde Bloomberg dat Binance toegewijd is aan samenwerking.

Binance werkt samen met regelgevers en beleidsmakers. Het doel is om beleid te vormen dat consumenten beschermt, innovatie aanmoedigt en onze industrie vooruit helpt.

Binance en Japan

Mocht Binance erin slagen een licentie te bemachtigen, dan krijgt het te maken met stevige concurrentie. Grote spelers als Crypto.com en FTX zijn al actief in Japan. Eerder dit jaar werd een bedrijf gekocht door het Singaporese Temasek crypto-exchange DeCurret. De staatsfonds is sinds 2018 in het land actief.

De meer open houding van Japan tegenover crypto staat in contrast met die van veel andere landen, zoals de VS en het VK. Vooral de cryptocrash die ongeveer $2 biljoen van de digitale activamarkten wegvaagde speelde een grote rol. Veel bedrijven werden gedwongen hun deuren te sluiten.

Maar de regering van het land wil niet roekeloos overkomen. Het heeft in juni een wetsvoorstel aangenomen dat stablecoins verplicht om fiat-ondersteund te worden door een wettig betaalmiddel. Bijvoorbeeld de Japanse yen.

Binance was voor het laatst actief in Japan in 2018. De Japanse Financial Services Agency (FSA) had het bedrijf verteld de handel te stoppen omdat het geen licentie had. In 2021 gaf de FSA nog een waarschuwing aan het bedrijf. Dit keer zou het zich niet bij de toezichthouder hebben geregistreerd.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?