Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto Exchange Bithumb gaat crypto-opnames naar geverifieerde wallets blokkeren

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb gaat vanaf 27 januari 2022 stoppen met crypto-opnames naar niet-geverifieerde privé-wallets.


Alleen privé-wallet mag worden gegegistreerd

Hiermee wordt het crypto-bedrijf naar verluidt de tweede exchange van de in totaal vier grote exchanges in het land die dit soort transacties blokkeert. De crypto-exchange Coinone heeft vorige maand een soortgelijk beleid uitgevoerd op hun platform.

Met het nieuwe beleid mogen gebruikers alleen hun eigen privé-wallet registreren. Om het registratieproces uit te voeren, moeten gebruikers een extra reeks het inmiddels bekende Know-Your-Customer (KYC)-identiteitsverificaties ondergaan.

Echter blijven opnames naar binnenlandse gecentraliseerde exchanges maar die wel een streng KYC-proces hanteren nog steeds universeel goedgekeurd. Dit zijn exchanges als Bitstamp, Bybit en Kraken.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Voldoen aan FATF-reisregel

Naar verluidt is het beleid doorgevoerd omdat de exchange onder druk stond van zijn partnerbank genaamd ‘Nonghyup Bank’. Door de wijziging door te voeren, voldoet de exchange aan de FATF-reisregel. Deze regel is bedoeld om financiële instellingen de identiteit te laten weten van de afzenders en ontvangers van geld over grenzen heen.

De Nonhyup Bank zou naar verluidt eisen dat de exchange alle persoonlijke wallets blokkeert die geen KYC-systeem geïmplementeerd hebben. Dit zijn bijvoorbeeld wallets als MetaMask en MyEtherWallet.

Iedere Zuid-Koreaanse exchange die een handelspaar met de Koreaanse Won aanbiedt, moet een binnenlandse partnerbank hebben die echte bankrekeningen aan haar gebruikers uitgeeft. Zo’n partnerbank kan echter een sterke impact hebben op het beleid van de exchange, ten minste in Zuid-Korea. Dergelijke exchanges worden regelmatig gevraagd om grote wijzigingen in hun beleid door te voeren.


Extra veiligheidscheck

Echte bankrekeningen nemen in feite een extra veiligheidscheck met zich mee. Ze zorgen er namelijk voor dat de persoon die fiat-opnames van een exchange accepteert, dezelfde persoon is die crypto op het platform verhandelt.

Op dit moment zijn er dus twee van de vier grote exchanges die een beleidswijziging doorgevoerd hebben die betrekking hebben tot persoonlijke crypto-wallets. Enkel de exchanges van Korbit en Upbit moeten nog een dergelijke wijziging doorvoeren. Zij hebben hier tot uiterlijk 25 maart van dit jaar voor. De regering van Zuid-Korea heeft deze datum vastgesteld zodat de gerelateerde bedrijven de nodige tijd krijgen om een dergelijk beleid op te stellen en uit te voeren. Verwacht wordt dat beide exchanges met zo’n beleidswijziging zullen komen.

Upbit is naar verluidt de grootste crypto-exchange in Zuid-Korea. Ze verweken naar verluidt grofweg 75% van het handelsvolume wat in Zuid-Korea gegenereerd wordt. Bithumb staat tweede met circa 13% van dit volledige handelsvolume.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten