Hack

Crypto exchange Bithumb is waarschijnlijk gehackt

Vandaag, 30 maart, heeft de crypto exchange Bithumb op Twitter geplaatst dat ze de stortingen en opnames van cryptocurrencies tijdelijk stop hebben gezet.


Bithumb hack, mogelijk insiders betrokken

In de verklaring die is gekoppeld aan de onderstaande tweet, schrijft de exchange dat ze gisteren abnormale opnames ontdekten via hun bewakingssysteem. De crypto exchange vertelt dat ze alle crypto’s naar een coldwallet hebben verplaatst en hebben beveiligd. Dat betekent wel dat de Bithumb de stortingen en opnames van cryptocurrencies tijdelijk stop heeft gezet.

 
 

Volgens het officiële bericht hebben insiders te maken met de hack. Bithumb voert nu een beveiligingsonderzoek uit en ook de cyberpolitie KISA heeft een onderzoek gestart. De exchange schrijft dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het mogelijk verliezen van crypto’s: “We werken samen met belangrijke exchanges en stichtingen en verwachten het verlies te herstellen.”

In een tweet schrijft een crypto gebruiker dat de hack gaat over 3 miljoen EOS tokens (met een waarde van $12.5 miljoen).


Eerdere crypto hack

In juni 2018 werd Bithumb al eens gehackt. Toen werd er voor ongeveer $30 miljoen dollar aan cryptocurrencies gestolen. Tijdens het onderzoek werd $14 miljoen dollar teruggevonden. Changelly, een andere crypto exchage, heeft geholpen met het terugvinden van 1.063.500 XRP tokens.


Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.