Exchange

Crypto exchange Bithumb komt met tweede IPO-poging

Bithumb, de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange is van plan om het bedrijf openbaar te maken door middel van een beursintroductie (IPO). Hiervoor moet de crypto exchange echter nog wel enkele uitdagingen overwinnen, zoals diverse belastingkwesties en investeringsbeschermingen.


Gestart met de voorbereidingen

Dit zorgt ervoor dat veel voorbereidingen moeten worden getroffen om de beursintroductie daadwerkelijk door te laten gaan. Toch zien diverse ambtenaren in Zuid-Korea dit als een belangrijke stap richting de massale acceptatie van zowel crypto exchanges als cryptocurrency als geheel.

Het is echter nog niet geheel bekend waar de cryptocurrency exchange zich aan zal moeten voldoen. Belasting op cryptocurrencies bijvoorbeeld is in Zuid-Korea nog een onopgelost punt. Hier zou echter snel veranderingen in moeten komen, want aankomende maand, juli, zal hier meer informatie over moeten komen vanuit de Zuid-Koreaanse overheid. De minister van Financiën van het land heeft erop aangedrongen om de winst die wordt behaald op digitale activa te belasten. In juli wordt duidelijk of dit plan zich dan ook voort gaat zetten.

Hier zal Bithumb dan ook op moeten wachten. Op dit moment is het namelijk nog onmogelijk om te kwalificeren om een beursintroductie te mogen uitvoeren. Echter zal naar verwachting hier verandering in komen wanneer meer duidelijkheid komt vanuit de Zuid-Koreaanse overheid. Met deze beursintroductie doet het bedrijf een tweede poging om openbaar te worden. Zo deed het bedrijf in begin 2019 een eerste poging, die helaas geen succes werd. Ook hier hoopt het bedrijf nu verandering in te brengen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Exchanges en beursintroducties

Bithumb is niet de eerste cryptocurrency exchange die bekend heeft gemaakt dat het een beursintroductie wil maken. Zo heeft een andere cryptocurrency exchange, Bitmain, ook in 2019 een poging gedaan hiervoor. Een aantal interne heeft er echter voor gezorgd dat het plan destijds niet is geslaagd. Het bedrijf heeft onlangs echter een nieuw product gelanceerd wat op zijn beurt zou kunnen bijdragen aan het besluit om opnieuw een IPO te doen. Of dit echter gebeurt, en zo ja wanneer, is op dit moment nog onbekend.