Dogecoin, Floki, Hack

Crypto-exchange Bitmart gehackt voor $200 miljoen

Crypto-exchange Bitmart verloor bijna $200 miljoen tijdens een hack dat werd gehost via de Ethereum- en Binance Smart Chain-blockchains. De hackers gingen aan de haal met een mix van meer dan 20 tokens, waaronder altcoins zoals BNB, Safemoon, BSC-USD en BPay.


Grootschalige beveiligingsinbreuk

De hack werd voor het eerst onthuld door Peckshield, een blockchain-analysebedrijf. Het bedrijf identificeerde aanvankelijk een overdracht van ongeveer $100 miljoen aan crypto otkens via de Ethereum-blockchain. Nader onderzoek van het team onthulde een gelijktijdige hack van $96 miljoen over de BSC-reserves van de crypto exchange:

De hackers gingen dus aan de haal met een mix van meer dan 20 tokens, waaronder altcoins zoals Binance Coin (BNB), Safemoon, BSC-USD en BNBBPay. Grote hoeveelheden meme-coins zoals BabyDoge, Floki en Moonshot werden ook gestolen tijdens de hack.

Volgens Peckshield was de hack een eenvoudig geval van transfer-out, swap en wash:

Overdracht van gestolen tokens op Bitmart – Bron: PeckShield

De CEO van Bitmart, genaamd Sheldon Xia, bevestigde de hack later via Twitter. Hij noemde het een “grootschalige beveiligingsinbreuk” op ETH- en BSC-hot wallets:

“Op dit moment zijn we nog bezig met het afronden van de mogelijke gebruikte methoden. De hackers konden activa ter waarde van ongeveer 150 miljoen dollar onttrekken.”

Het cryptocurrency-leenplatform Celsius liet onlangs ook al weten een verlies van $50 miljoen te hebben geleden door een hack bij het DeFi protocol BadgerDAO.

De eerste rapporten over BadgerDAO’s beveiligingsinbreuk werden donderdag bekendgemaakt. Het kondigde aan dat het woensdag meerdere exporten van ongeoorloofde opnames van gebruikersgelden heeft ontvangen.

Het Badger-team nam preventieve maatregelen vergelijkbaar met Bitmart, bleef het probleem onderzoeken en pauzeerde alle smart contracts op het protocol om verdere verliezen te voorkomen.