Nieuws

Crypto exchange Coinbase ontslaat 15 medewerkers

De grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange, Coinbase gaan ten minste 15 medewerkers ontslaan aan het eind van dit jaar. 

Crypto exchange ontslaat zeker 15 medewerkers

Na een enorm bewogen jaar, waar Coinbase moest dealen met een ongelofelijke toename van klanten, laat het bedrijf weten dat er ontslagen gaan vallen. In een officieel statement laat Coinbase het volgende weten: “We hebben gemerkt dat bepaalde teams die op dezelfde locatie zijn, efficiënter, effectiever en gelukkiger zijn in hun rollen”. “Door deze bevindingen, zullen we bij de meeste teams, vanaf nu af aan alleen nog maar medewerkers inhuren die werken in de kantoren van Coinbase.”  Dat betekent dat er veel flex werkers zullen verdwijnen. Volgens bronnen verliezen er zeker 15 medewerkers hun baan door de nieuwe maatregelen.

Coinbase medewerkers zijn overstuur

Volgens een medewerker van Coinbase zijn de mensen behoorlijk overstuur. Ook vertelt hij dat het management can de crypto exchange zeer slecht communiceert met haar medewerkers. Begin 2017 had Coinbase veel problemen nadat er veel nieuwe gebruikers zich bij de crypto exchange inschreven. Deze enorme toename zorgde voor een reeks van technische mankementen en een slechte klantenondersteuning. Als gevolg hiervan beloofden het management van Coinbase verbetering en breide het bedrijf haar team aanzienlijk uit. Voor de ontslagen had Coinbase zo’n 500 medewerkers. Meer dan de helft van deze medewerkers zijn pas dit jaar begonnen met hun baan.