FTX-Exchange
Exchange

Crypto exchange FTX integreert institutionele tool ClearLoop

FTX maakt het makkelijker voor instituten om de crypto-wereld in te stappen. Het bedrijf heeft namelijk de institutionele handelstool ClearLoop geïntegreerd. Dit is een infrastructuur voor directe handelsafwikkeling van het door Brevan Howard ondersteunde Copper.co.


Ruim 1 miljoen geregistreerde gebruikers

Door de integratie krijgen nu ruim 300 institutionele vermogensbeheerders van Copper nu toegang tot de FTX-Crypto-aanbiedingen. Hierbij valt te denken aan crypto-futures, opties, volatiliteitsmarkten en onder andere meer getokeniseerde-aandelen.

Copper heeft in een aankondiging laten weten blij te zijn met de samenwerking. FTX heeft wereldwijd ruim 1 miljoen geregistreerde gebruikers en kent momenteel meer dan $600 miljard aan handelsvolume iedere maand. Het is hiermee wellicht de grootste exchange die zich tot op heden bij het ClearLoop-platform aangesloten is.

Deribit en Bitfinex maken ook deel uit van ClearLoop, waardoor de institutionele klanten van Copper nu fondsen kunnen verplaatsen tussen de grootste crypto-opties, spot- en derivatenbeurzen op de markt.


Integratie Copper en Signet

Juli van afgelopen jaar integreerde Copper samen met Signet, een blockchain betalingsplatform dat gemaakt is door de Signature Bank. Het platform biedt mogelijkheden om betalingen wereldwijd direct te verwerken voor zijn klanten in Amerikaanse dollars. Gebruikers kunnen er voor kiezen om ook andere fiat-valuta’s toe te voegen.

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, zei dat bewaring een belangrijk onderdeel blijft van het gesprek over institutionele betrokkenheid bij cryptocurrencies. De aankondiging citeerde dan ook Bankman-Fried die aangaf dat de samenwerking met Copper FTX zal helpen ‘de voorsprong te behouden’.


Meer interesse vanuit instituten

Instituten krijgen steeds meer interesse in de crypto-ruimte, zelfs met de recente prijsstrijd voor vrijwel alle cryptocurrencies. Verschillende rapporten suggereren dat spelers met groot geld een aanzienlijke blootstelling aan digitale valuta nastreven in de verwachting van een nieuwe bull run voor eind 2021.

Hier komt ClearLoop om de hoek kijken, want volgens Copper biedt ClearLoop een enorm veilige cryptohandel via een offline bewaringsoplossing met vermogensbeheerders die fondsen kunnen verhandelen op meerdere uitwisselingsplatforms. Klanten van Copper kunnen hun digitale activa vasthouden totdat een succesvolle handelsuitvoering plaatsvindt, een functie die volgens het bedrijf helpt om het tegenpartijrisico te minimaliseren.