Nieuws

Crypto exchange Gemini introduceert “Block Trading”

De crypto exchange ‘Gemini’ begint op 12 april met een nieuw concept van traden genaamd Block Trading. Dit wordt aangeboden naast de huidige manier van traden die nog steeds mogelijk is. De crypto exchange Gemini is in handen van de Winklevoss tweeling die hiermee hopen het platform nog groter te maken. Benieuwd hoeveel geld de Winklevoss tweeling bezit? Lees het artikel “Top 12 Rijkste mensen in Crypto” de gebroeders Winklevoss zijn hier terug te vinden op plek 4.

Wat is Block Trading?

Block trading maakt het mogelijk voor beleggers om zeer grote hoeveelheden cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Deze manier van traden is alleen bedoeld voor grote hoeveelheden. Vandaar dat er een minimum limiet is ingesteld van 10 Bitcoin en 100 Ethereum. Als er een transactie voltooid is wordt dit gepubliceerd op het platform. Dit moet prijs beïnvloeding en volatiliteit voorkomen. Dit betekent dat Gemini bezig is om deze cryptocurrencies een meer solide investering te maken.

Wat voor invloed kan dit hebben op de crypto koersen?

Voor nu is het een positieve ontwikkeling voor de crypto wereld. Veel (potentiële) investeerders zijn nog niet in crypto gestapt omdat er veel onzekerheid is. De bewegelijkheid van de koers speelt hier een rol in, maar wat investeerders nog meer tegenhoud is dat de crypto prijzen vrij makkelijk beïnvloed worden. Dit kan gedaan worden door de zogenoemde ‘crypto whales’. Als er veel crypto tegelijk verkocht wordt ontstaat er vaak een sneeuwbal effect van verkopen. Door de stap van Gemini wordt er verwacht dat er meer zekerheid ontstaat en dat de markt minder beïnvloedbaar wordt. Mogelijk is trekt dit dus meer nieuwe crypto investeerders aan.