Hack Nieuws

Crypto exchange ‘Hotbit’ gesloten voor onderhoud na hackpoging

De cryptocurrency exchange met ruim 500 handelsparen Hotbit heeft al zijn diensten tijdelijk stopgezet. Dit nadat de exchange getroffen was door een grootschalige hackpoging. Er wordt nu onderhoud aan het platform verricht.


Fondsen exchange zijn veilig

Naar verluidt zou er een ernstige cyberaanval gepleegd zijn op het platform, waarna besloten is het platform tijdelijk volledig te sluiten, zo werd duidelijk uit een bericht op hun website.

Snel werd al duidelijk dat de hackers niet geheel succesvol waren gedurende hun hackpoging. Waar ze geen toegang konden krijgen tot de wallets en hiermee de fondsen van de exchange, wisten ze wel toegang te krijgen tot de gebruikersdatabase. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat de hackers toegang hebben gekregen tot de e-mailadressen. Het platform adviseert dan ook om alle mogelijke e-mails die nu rondgaan te negeren.

Om potentiële verliezen voor klanten te voorkomen, zijn alle lopende handelsorders geannuleerd. De exchange heeft hiernaast beloofd om de eventuele verliezen die voortvloeien uit de duur van dit onderhoud te dekken. Gebruikers worden hierdoor niet gehinderd door deze ongeplande downtime.


Minimaal 7 dagen, maximaal twee weken onderhoud

Het onderhoud zal naar verluidt minimaal 7 dagen in beslag gaan nemen, maar benadrukt wordt dat het tot twee volle weken zou kunnen duren. Het hoofd beveiliging bij Hotbit, Alex Zhou, laat het volgende weten over de aanval:

“De hacker probeerde in te breken op onze wallet-server om uiteindelijk geld te stelen, maar de actie werd geïdentificeerd en met succes geblokkeerd door Hotbit risicocontrolesysteem. Het geld van alle gebruikers is veilig.”

Als veiligheidsmaatregel worden alle fondsen die in de hot wallets staan nu overgeboekt naar hun cold wallets. “De details hiervan zijn de vinden in de blockchain“, aldus de exchange.


Duur onderhoud zorgt voor onrust

Dat het onderhoud zo lang in beslag neemt zorgt echter voor enige onrust bij gebruikers van Hotbit. Zo zouden sommige gebruikers vrezen voor een mogelijke exit-scam. Dit doordat er in Turkije eerder deze maand al twee grote exchanges offline gegaan zijn nadat hun leidinggevenden met miljoenen dollars gevlucht zijn. Het is echter nog even afwachten of dit daadwerkelijk het geval gaat zijn of niet. Op dit moment lijkt het er echter op dat de fondsen van alle gebruikers veilig zijn en dat zij geen verliezen zullen draaien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten